Utförda projekt
Vi bygger om garaget på Stationsgatan med fokus på energi och hållbarhet.
Garagerenovering i kvarteret Hönan
Beställare/byggherreGalärenEntreprenörerDarolin Bygg, Assemblin Vent, Ivab rör, Elcom, Sanfridssons måleri, Molnbergs montage, Norrentreprenören (rivning)Färdigställt1 juli 2020
Beställarens projektledareLars-Göran HedströmByggvolymca 460 m2

Garaget på fastigheten Hönan 8 byggdes i början av 1960-talet efter då gällande förutsättningar och har aldrig renoverats tidigare. Därför var det dags för en renovering som anpassar garaget och byggnaden efter dagens krav på brandsäkerhet och standard. Samtidigt passar vi på att skapa ett varmgarage som ska upplevas tryggt och säkert att vistas i.

Energi och hållbarhet
Som ett led i Galärens hållbarhetsarbete får garaget en avsevärt lägre energiförbrukning. De befintliga motorvärmarna plockas bort och all gammal belysning byts mot miljövänlig LED-belysning. Komforten i garaget kommer att höjas då garaget alltid kommer att vara varmt.

Elbilsladdare installeras där behov finns.

Kvalitetshöjande åtgärder
Garaget förädlas med många kvalitetshöjande åtgärder. Gemensamma utrymmen i nära anslutning till garaget som exempelvis slussar får en genomgripande uppfräschning med nya ståldörrar, nymålade ytskikt och en översyn av belysningen, för en tryggare och mer tilltalande miljö.

Alla de befintliga mörka portarna i garaget kommer att tas bort för att öppna upp och göra det ljusare.

Dessutom blir betonggolvet i garaget slipat och pelare, väggar samt tak blir målade. Parkeringsplatserna målas med ny linjemarkering och nya skyltar för varje parkeringsplats kommer att monteras.

Tryggt och bekvämt
Garaget kommer att kameraövervakas och förberedas för att kunna spela bakgrundsmusik, allt för att få ett tryggt, säkert och trevligt garage.

Garageporten mot gatan byts ut till en helglasad takskjutport som styrs med fjärrkontroll.

Förutom garageplatser för bilar skapas MC-parkering i form av Mc-garage. MC-garage är en trygg och säker plats att ställa in sin motorcykel på när man inte använder den, utrymmet är låsbart och endast den som hyr utrymmet har tillgång till platsen. Se hur det funkar här