Utförda projekt
Alcatraz är en av de mest betydelsefulla investeringarna för Luleås besöksnäring.
Alcatraz - 10 000 kvm nöjen och upplevelser
Beställare/byggherreGalärenAnsvarig ArkitektCharlotta Selberg, SAR/MSAEntreprenörerEdito, Assemblin, Eltrion, Caverion m flByggvolym 9 000 kvmWebbhttps://www.alcatraz.nu
Beställarens projektledareLars-Göran HedströmArkitekterTirsén & Aili ArkitekterInvesteringskostnad90 mkrFärdigställt2017

Alcatraz är en av de mest betydelsefulla investeringarna för Luleås besöksnäring. Anläggningen är en av de största i sitt slag och erbjuder en myriad av upplevelser och nöjen för privatpersoner och företag.

Alcatraz är en multiarena med allt från paintball, gokart och bowling till virtual reality, simulatorer och Prison Island – en minikopia av det beryktade fängelset Alcatraz med celler och miljöer för spel och utmaningar. Mängder av aktiviteter pågår samtidigt. Konferens, företagsevent, dansgala. Här finns Spa, restauranger, loppmarknad, godisbutik och mycket annat.

Lokalerna hade tidigare tjänstgjort som grossistlager. Galärens totalombyggnad omfattade allt från fasader och lokaler till minsta detalj i den nya inredningen.