Trygghet på Floras kulle

I Luleå centrum, alldeles intill Floras kulle, ligger trygghetsboendet med samma namn. Floras Kulle Trygghetsboende.

Här finns 47 lägenheter anpassade för personer som fyllt 65. De boende huserar på 1 eller 2 rum och kök, med en öppen planlösning som ser till att de boende kan röra sig på ett bra sätt. Exempelvis finns inga trösklar, allt för att underlätta framkomligheten för dem som är i behov av rollator och rullstol. 

På trygghetsboendet står gemenskapen i centrum och bygger på de boendes engagemang. Husets trivselvärd hjälper till att planera olika aktiviteter som de boende har möjlighet att önska. Det kan handla om allt från gemensamma måltider och fika till studiecirklar, underhållning och teaterbesök. Verksamheten har också ett hälsofrämjande fokus och därför håller trivselvärden regelbunden gymnastik och andra fysiska aktiviteter tillsammans.

Eget boende, gemensam miljö
Det som skiljer Floras Kulle Trygghetsboende från vanliga hyreslägenheter är gemensamhetslokalerna och utbudet på sociala aktiviteter. Gemensamhetslokalerna är tänkta för måltider, musikunderhållning, TV, gymnastik mm. Fastigheten har hiss samt en möblerad extralägenhet som kan hyras för övernattande gäster. När andan faller på kan de boende också njuta av en värmande bastu med tillhörande relax. På innergården finns en avskild parkmiljö med soffor och konstnärlig utsmyckning.

Framöver så kommer lägenheter som blir lediga i trygghetsboendet att läggas ut på hemsidan under fliken bostad. Där kan du läsa mer om trygghetsboendet faciliteter.

I närheten av trygghetsboendet finns apotek, lokaltrafik, hälsocentraler, frisörer caféer, restauranger, systembolag, livsmedelsbutiker och annan shopping.

Kärlekspartners sökes!

Kärlekspartners sökes!

Är ditt företag den rätta? Tillsammans skapar vi ett inkluderande och kärleksfullt Luleå.
Galären fördjupar samarbetet med Luleå Hockey

Galären fördjupar samarbetet med Luleå Hockey

Galären och Luleå Hockey har kommit överens om ett nytt samarbetsavtal med stort fokus på föreningens dam- och tjejverksamhet.
Missa inte Kulturnatten i Luleå

Missa inte Kulturnatten i Luleå

Lördag 9 september anordnas Kulturnatten med evenemang i hela Luleå centrum från förmiddag till sen kväll. Allt med gratis entré!