Galärens storsatsning med Luleå Hockey

Luleå Hockey och Galären har skakat hand om ett treårsavtal som betyder att föreningen kan fortsätta sin offensiva satsning på dam- och tjejhockeyn.

Från och med nästa säsong blir Galären en av Luleå Hockeys huvudpartners efter att de båda parterna har träffat ett treårsavtal avseende ett fördjupat samarbete. Något som föreningens vd, Stefan Enbom, ser på med väldigt positiva ögon.

– Galären värnar om ett socialt engagemang och ett attraktivt samhälle. Vårt fördjupade samarbete ger oss massor av energi att fortsätta vår resa mot ”Idrott på lika villkor i en jämställd förening”. Vår långsiktiga inriktning är att öka intresset för ishockey och förbättra förutsättningarna för kvinnor och tjejer. Galären värnar om ett socialt engagemang och ett attraktivt samhälle, säger han.

Betyder mycket

Fjolårssäsongen slutade i glädjetårar när tjejerna bärgade sitt andra SM-guld på bara tre år. En spelare som haft och har stor betydelse för Luleås framgångar, och som är en viktig ambassadör för damhockeyns kamp om bättre villkor, är hemmadottern Johanna Fällman.

– Det är ju sådana här samarbeten som gör att vi kan hålla på med det vi älskar varje dag. Det betyder väldigt mycket för mig personligen och för oss som lag att Galären vågar satsa på damhockeyn, säger hon.

Gunnar Tåhlin, vd för Galären, ser det som en självklarhet att bidra till en jämlik idrott.
– Vår utgångspunkt i samarbetet är att Luleå Hockey ska vinna stora framgångar både i rinken och inom jämställdheten. En jämlik damishockey bidrar till ett varmare och vänligare Luleå för alla. Vi arbetar gärna för en sådan utveckling, både som fastighetsbolag och som sponsor till Luleås starkaste idrottsvarumärke, säger han.

Vinnaren av Kultur- och samhällsbyggnadspriset 2024

Vinnaren av Kultur- och samhällsbyggnadspriset 2024

Den 24 maj delades Galärens Kultur- och samhällsbyggnadspris ut under Luleå Business Awards. Vinnaren blev Konst i Det Gröna.
Kärlekspartners sökes!

Kärlekspartners sökes!

Är ditt företag den rätta? Tillsammans skapar vi ett inkluderande och kärleksfullt Luleå.
Galären fördjupar samarbetet med Luleå Hockey

Galären fördjupar samarbetet med Luleå Hockey

Galären och Luleå Hockey har kommit överens om ett nytt samarbetsavtal med stort fokus på föreningens dam- och tjejverksamhet.