Galärens storsatsning med Luleå Hockey

Luleå Hockey och Galären har skakat hand om ett treårsavtal som betyder att föreningen kan fortsätta sin offensiva satsning på dam- och tjejhockeyn.

Från och med nästa säsong blir Galären en av Luleå Hockeys huvudpartners efter att de båda parterna har träffat ett treårsavtal avseende ett fördjupat samarbete. Något som föreningens vd, Stefan Enbom, ser på med väldigt positiva ögon.

– Galären värnar om ett socialt engagemang och ett attraktivt samhälle. Vårt fördjupade samarbete ger oss massor av energi att fortsätta vår resa mot ”Idrott på lika villkor i en jämställd förening”. Vår långsiktiga inriktning är att öka intresset för ishockey och förbättra förutsättningarna för kvinnor och tjejer. Galären värnar om ett socialt engagemang och ett attraktivt samhälle, säger han.

Betyder mycket

Fjolårssäsongen slutade i glädjetårar när tjejerna bärgade sitt andra SM-guld på bara tre år. En spelare som haft och har stor betydelse för Luleås framgångar, och som är en viktig ambassadör för damhockeyns kamp om bättre villkor, är hemmadottern Johanna Fällman.

– Det är ju sådana här samarbeten som gör att vi kan hålla på med det vi älskar varje dag. Det betyder väldigt mycket för mig personligen och för oss som lag att Galären vågar satsa på damhockeyn, säger hon.

Gunnar Tåhlin, vd för Galären, ser det som en självklarhet att bidra till en jämlik idrott.
– Vår utgångspunkt i samarbetet är att Luleå Hockey ska vinna stora framgångar både i rinken och inom jämställdheten. En jämlik damishockey bidrar till ett varmare och vänligare Luleå för alla. Vi arbetar gärna för en sådan utveckling, både som fastighetsbolag och som sponsor till Luleås starkaste idrottsvarumärke, säger han.

Floras Kulle Trygghetsboende firar 5-årsjubileum

Floras Kulle Trygghetsboende firar 5-årsjubileum

Fem år har gått sedan Galären öppnade upp sitt första trygghetsboende. Det firades tillsammans med hyresgästerna här om veckan.
Ett samarbete för livet mellan husen

Ett samarbete för livet mellan husen

Galären och Lule Stassteater har förlängt samarbetet i ytterligare 3 år. De båda verksamheterna förenar sig i kulturens betydelse för en attraktiv stad.
Galären och Norr Media i samarbete för ett inkluderande Luleå

Galären och Norr Media i samarbete för ett inkluderande Luleå

Tillsammans startar de båda bolagen en kampanj för att få fler företag att stötta Luleå Pride 2022. För ett inkluderande och kärleksfullt Luleå.