Galären och Norr Media i samarbete för ett inkluderande Luleå

Fastighetsbolaget Galären och mediebolaget Norr Media gör gemensam sak – för ett inkluderande och kärleksfullt Luleå. Tillsammans startar de båda bolagen en kampanj för att få fler företag att stötta Luleå Pride 2022.

Initiativet går ut på att tillsammans skapa en kampanj under temat ”Bli vår kärlekspartner” där företag kan gå in som sponsorer och därigenom stötta Pride i deras jobb för kärleken, för mångfald och allas rätt att älska och vara den de vill.

– Vårt stöd för Luleå Pride är viktigt ur många aspekter. Livet i staden handlar inte bara om byggnader, utan om livet mellan husen, säger Gunnar Tåhlin vd på Galären i Luleå. En framgångsfaktor för att Luleå ska kunna växa är en inkluderande stad där alla människor ges möjlighet att vara den de är och den de vill vara. Nu har vi alla chansen att göra en gemensam insats för att mångfald och engagemang ska vara en naturlig del av livet i Luleå, berättar Gunnar vidare.

Norr Media och Galären står bakom initiativet och ser till att kampanjen får stor spridning via Norr Medias titlar NSD, Norrbottens-Kuriren, Norrbottens Affärer och Extra Luleå samt i andra digitala kanaler.

– Norr Medias kärna och syfte är att göra samhällsnytta, både redaktionellt och kommersiellt. Ett inkluderande lokalsamhälle som bygger på allas lika värde och humanism är viktigare än någonsin att värna, precis det som Pride handlar om. Därför använder vi vår räckvidd för att uppmana andra företag att göra som Galären och vi på Norr Media – stötta evenemanget och därmed bidra till ett bättre och mer hållbart Luleå, säger Mats Ehnbom, vd Norr Media.

Ann-Sofie Lund, försäljningschef Norr Media:

– För oss på Norr Media är Pride jätteviktigt. Jag vet att det finns många företag i Luleå som tycker som vi och står bakom Prides värderingar och vill göra gott. Nu kommer chansen att säkra Pride-arrangemanget och verkligen göra skillnad.

Kampanjen går ut på att söka kärlekspartners till Luleå Pride. Företag bjuds in för att Luleå Pride ska få fler sponsorer och kunna göra en ännu större folkfest i Luleå under prideveckan som arrangeras den 15-21 augusti 2022.

– Genom Luleå Pride skapas kunskap, förståelse, gemenskap och glädje! Luleå Pride anordnas sedan 2012 för alla individers rätt att leva som de är och älska den de vill. Alla ska ha samma rättigheter och möjligheter i praktiken, både i sitt privatliv och på arbetsplatsen. säger Helena Carlsson, projektansvarig Luleå Pride.

– Vi hoppas nu att ännu fler företag gör som Galären och Norr Media och ställer sig bakom denna folkfest i centrala Luleå! På luleapride.se kan du enkelt välja ett av tre färdiga paket för samarbetspartners och anmäla intresse för ditt företag eller organisation. Du kan också anmäla intresse för att bli samarbetspartner på ett eget sätt eller kontakta oss för att prata om vad som kan passa ditt företag eller din organisation, säger David Forsberg, Projektledare RFSL Luleå och norra Norrbottens län.

Vinnaren av Kultur- och samhällsbyggnadspriset 2024

Vinnaren av Kultur- och samhällsbyggnadspriset 2024

Den 24 maj delades Galärens Kultur- och samhällsbyggnadspris ut under Luleå Business Awards. Vinnaren blev Konst i Det Gröna.
Kärlekspartners sökes!

Kärlekspartners sökes!

Är ditt företag den rätta? Tillsammans skapar vi ett inkluderande och kärleksfullt Luleå.
Galären fördjupar samarbetet med Luleå Hockey

Galären fördjupar samarbetet med Luleå Hockey

Galären och Luleå Hockey har kommit överens om ett nytt samarbetsavtal med stort fokus på föreningens dam- och tjejverksamhet.