Facebook supersatsar i Luleå

Facebook bygger ut sitt datacenter i Luleå till nästan dubbla storleken – vilket kommer göra anläggningen till en av världens största.

Facebook etablerade sitt första datacenter i Luleå 2011 och var startskottet på det norrbottniska dataklustret som i dag, med sina 18 olika datacenter, är Europaledande. Facebooks senaste investering innebär att verksamheten kommer vara på över 100 000 kvadratmeter. En satsning på drygt 8,7 miljarder kronor. I dagsläget finns inget större datacenter i Europa.
– Vi välkomnar Facebooks supersatsning här i Luleå. Det faktum att närmare 1000 personer kommer att arbeta med bygget är en välkommen injektion, liksom de mer långsiktiga effekterna som befäster Luleå som etableringsort nummer ett för datacenter, säger Luleås kommunalråd Niklas Nordström.

Tack vare att Facebook väljer att satsa i Luleå tillkommer nya typer av jobb. En studie som gjorts visar att det är långt över 4000 jobb som skapats under de här åren med Facebook. Kringeffekter som gynnar andra branscher även utanför IT-sektorn.

Vinnaren av Kultur- och samhällsbyggnadspriset 2024

Vinnaren av Kultur- och samhällsbyggnadspriset 2024

Den 24 maj delades Galärens Kultur- och samhällsbyggnadspris ut under Luleå Business Awards. Vinnaren blev Konst i Det Gröna.
Kärlekspartners sökes!

Kärlekspartners sökes!

Är ditt företag den rätta? Tillsammans skapar vi ett inkluderande och kärleksfullt Luleå.
Galären fördjupar samarbetet med Luleå Hockey

Galären fördjupar samarbetet med Luleå Hockey

Galären och Luleå Hockey har kommit överens om ett nytt samarbetsavtal med stort fokus på föreningens dam- och tjejverksamhet.