Facebook supersatsar i Luleå

Facebook bygger ut sitt datacenter i Luleå till nästan dubbla storleken – vilket kommer göra anläggningen till en av världens största.

Facebook etablerade sitt första datacenter i Luleå 2011 och var startskottet på det norrbottniska dataklustret som i dag, med sina 18 olika datacenter, är Europaledande. Facebooks senaste investering innebär att verksamheten kommer vara på över 100 000 kvadratmeter. En satsning på drygt 8,7 miljarder kronor. I dagsläget finns inget större datacenter i Europa.
– Vi välkomnar Facebooks supersatsning här i Luleå. Det faktum att närmare 1000 personer kommer att arbeta med bygget är en välkommen injektion, liksom de mer långsiktiga effekterna som befäster Luleå som etableringsort nummer ett för datacenter, säger Luleås kommunalråd Niklas Nordström.

Tack vare att Facebook väljer att satsa i Luleå tillkommer nya typer av jobb. En studie som gjorts visar att det är långt över 4000 jobb som skapats under de här åren med Facebook. Kringeffekter som gynnar andra branscher även utanför IT-sektorn.

Nyckelfärdig restaurang söker krögare

Nyckelfärdig restaurang söker krögare

Vi hyr ut 320 kvm med 115 sittplatser i stadens täta krogkvarter. Titta in i lokalen här.
Galären och Luleå Basket utvecklar guldsamarbete

Galären och Luleå Basket utvecklar guldsamarbete

Galären delar ett långt och viktigt samarbete. Nu ökar man engagemanget i ett nytt 3-årigt avtal.
Häng med oss på Luleå Pride

Häng med oss på Luleå Pride

Den 23-29 augusti arrangeras Luleå Pride och under helgen 27-28 augusti finns Galären på plats i Stadsparken.