Facebook supersatsar i Luleå

Facebook bygger ut sitt datacenter i Luleå till nästan dubbla storleken – vilket kommer göra anläggningen till en av världens största.

Facebook etablerade sitt första datacenter i Luleå 2011 och var startskottet på det norrbottniska dataklustret som i dag, med sina 18 olika datacenter, är Europaledande. Facebooks senaste investering innebär att verksamheten kommer vara på över 100 000 kvadratmeter. En satsning på drygt 8,7 miljarder kronor. I dagsläget finns inget större datacenter i Europa.
– Vi välkomnar Facebooks supersatsning här i Luleå. Det faktum att närmare 1000 personer kommer att arbeta med bygget är en välkommen injektion, liksom de mer långsiktiga effekterna som befäster Luleå som etableringsort nummer ett för datacenter, säger Luleås kommunalråd Niklas Nordström.

Tack vare att Facebook väljer att satsa i Luleå tillkommer nya typer av jobb. En studie som gjorts visar att det är långt över 4000 jobb som skapats under de här åren med Facebook. Kringeffekter som gynnar andra branscher även utanför IT-sektorn.

Floras Kulle Trygghetsboende firar 5-årsjubileum

Floras Kulle Trygghetsboende firar 5-årsjubileum

Fem år har gått sedan Galären öppnade upp sitt första trygghetsboende. Det firades tillsammans med hyresgästerna här om veckan.
Ett samarbete för livet mellan husen

Ett samarbete för livet mellan husen

Galären och Lule Stassteater har förlängt samarbetet i ytterligare 3 år. De båda verksamheterna förenar sig i kulturens betydelse för en attraktiv stad.
Galären och Norr Media i samarbete för ett inkluderande Luleå

Galären och Norr Media i samarbete för ett inkluderande Luleå

Tillsammans startar de båda bolagen en kampanj för att få fler företag att stötta Luleå Pride 2022. För ett inkluderande och kärleksfullt Luleå.