Ett samarbete för livet mellan husen

Galären och Lule Stassteater har tecknat avtal om ett förlängt samarbete i ytterligare 3 år. En samverkan för livet mellan husen.

Lule Stassteater är en professionell teater med höga konstnärliga ambitioner som arbetar med att gestalta och problematisera kring unga människors tankar och verklighet. De hyllar varje människas annorlundaskap utan att för den skull vara förklarande eller tillrättavisande. Den ideella föreningen startades redan 1975 och är en av Sveriges äldsta fria professionella teatergrupper.

I maj 2021 inledde Galären och Lule Stassteater sitt samarbete. Nu vill de båda verksamheterna fortsätta sin samverkan för att bidra till stadens utveckling och livet mellan husen genom kulturen.

– Vi har samarbetat med Lule Stassteater det senaste året. Då vi förenar oss i kulturens viktiga betydelse för stadens attraktivitet känns det naturligt att vi förlänger samarbetet i ett mer långsiktigt avtal. Vi tittar nu på möjligheten till gemensamma aktiviteter för att skapa liv mellan husen, det känns jättespännande, säger Veronika Johansson, Kommunikationschef på Galären.

Lule Stassteater är kanske mest känd för sin julkalender som spelas i Luleås stadspark varje år i december. Men de bedriver även en verksamhet med sjukhusclowner, teaterkurser och turnerande scenkonst för barn och unga över hela Norrbotten. I sommar har teatern spelat familjeföreställningen Alice på Gülzauudden, en nyskriven vandringspjäs baserad på Lewis Carrolls kända barnbok som gett sommarpubliken en upplevelse som de sent kommer att glömma.

– Vi är glada över att ha Galären som samarbetspartner. Deras bidrag är viktigt för vår verksamhet som främst bedrivs av ideella resurser. Det känns kul att vårt samarbete nu utvecklas mer långsiktigt där vi tillsammans kan ge liv mellan husen, säger Elin Kristiansen, producent på Lule Stassteater.

På bilden: Elin Kristiansen (Lule Stassteater) och Veronika Johansson (Galären).

Vinnaren av Kultur- och samhällsbyggnadspriset 2024

Vinnaren av Kultur- och samhällsbyggnadspriset 2024

Den 24 maj delades Galärens Kultur- och samhällsbyggnadspris ut under Luleå Business Awards. Vinnaren blev Konst i Det Gröna.
Kärlekspartners sökes!

Kärlekspartners sökes!

Är ditt företag den rätta? Tillsammans skapar vi ett inkluderande och kärleksfullt Luleå.
Galären fördjupar samarbetet med Luleå Hockey

Galären fördjupar samarbetet med Luleå Hockey

Galären och Luleå Hockey har kommit överens om ett nytt samarbetsavtal med stort fokus på föreningens dam- och tjejverksamhet.