”En stad utan nöje är ingen stad”

Peter Hessel är energiknippet som sett Luleås nöjesliv förändras genom åren.
Då handlade det om dans, nu handlar det om mat, säger han.

Han är uppvuxen i Luleå och har alltid sett staden som hemma om än han packat väskan mer än en gång.

En stad utan nöjesliv är ingen stad. Då flyttar man, det gjorde jag. Men nöjeslivet förändras ju hela tiden och då väcks nyfikenheten igen, så jag har alltid återvänt hit.

Peter har synts flitigt ute i vimlet och för honom handlar nöjeslivet om att unna sig det lilla extra.

Det blir en kontrast till det vardagliga. Om det är en god middag eller en bra barrunda spelar mindre roll, det är upplevelsen utöver det vanliga som är grejen.

Han har själv stått på båda sidor av nöjeslivet då han tidigare arbetat inom restaurangbranschen.

Det är ju väldigt roligt att vara den som serverar maten eller står bakom baren. Man får träffa så många olika människor och har ofta chans att påverka om man tycker att det fattas något. Men numera trivs jag med att vara besökare.

Maten i fokus
Bra råvaror och maträtter med finess har alltid varit ett personligt intresse för finsmakaren som gärna lagar mat till familj och vänner. Att besöka de lokala verksamheterna i staden prioriteras också högt.

Jag besöker restauranger frekvent, det är en viktig del för livet i staden.

Peter menar att människor idag är mer medvetna om mat överlag och tror att det är en anledning till att fokus gått från dansgolvet till middagsbordet.

När jag var yngre handlade allt om dansen, det var fullt på dansgolvet och musiken flödade. Idag tar maten en större plats och fler är villiga att betala för att äta riktigt bra. Skaran av människor som vill dansa finns dock fortfarande kvar, jag tillhör båda. En kombination av en bra middag som avslutas med dans är det bästa. Men det beror mycket på umgänget också.

I framtiden hoppas Peter att arrangemangen kommer att stå i fokus igen.

Jag tror att många skulle uppskatta en trubadur under brunchen till exempel. Eller en live-artist under en utekväll.

Floras Kulle Trygghetsboende firar 5-årsjubileum

Floras Kulle Trygghetsboende firar 5-årsjubileum

Fem år har gått sedan Galären öppnade upp sitt första trygghetsboende. Det firades tillsammans med hyresgästerna här om veckan.
Ett samarbete för livet mellan husen

Ett samarbete för livet mellan husen

Galären och Lule Stassteater har förlängt samarbetet i ytterligare 3 år. De båda verksamheterna förenar sig i kulturens betydelse för en attraktiv stad.
Galären och Norr Media i samarbete för ett inkluderande Luleå

Galären och Norr Media i samarbete för ett inkluderande Luleå

Tillsammans startar de båda bolagen en kampanj för att få fler företag att stötta Luleå Pride 2022. För ett inkluderande och kärleksfullt Luleå.