En 30 år lång resa som inte alltid varit spikrak

Under 2018 fyllde Galären 30 år. En 30-årig resa som inte alltid varit spikrak.
”Man hinner göra många misstag på 30 år och förhoppningsvis har vi nytta av erfarenheterna på vägen mot framtiden.” säger Galärens vd Gunnar Tåhlin.

30-årsjubiléet pågick under hösten 2018 och firades med kunder, samarbetspartners, hyresgäster och avslutades tillsammans med alla Luleåbor under rekordmatchen i SDHL när Luleå Hockey/MSSK mötte AIK i ett fullsatt Coop Arena där 6220 personer hejade fram Luleå Hockey/MSSK till vinst.

2018 var även det året som karaktäriserades av Galärens största byggprojekt genom tiderna – Punkthuset i kvarteret Hägern; högsta huset på Centrumhalvön med 15 våningar, 127 lägenheter, en Coopbutik och 2 500 kvm affärslokaler i ett fantastiskt läge. Allt producerat med hållbarhet i förgrunden.

Nu startar en resa med ytterligare 30 år i Galärens historia.

Läs intervjun med vår vd och ta del av året som gått i både händelser och siffror i Galärens populärversion av årsredovisningen för 2018

 

 

 

Intervju
Årsredovisning
Populärversion
Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.
Glad påsk!

Glad påsk!

Med anledning av påsken har vi lite ändrade öppettider under vecka 13-14. Se våra aktuella tider här.