Välkommen hem till Senab 

I det nyrenoverade huset på Timmermansgatan i Luleå centrum har Galären och inredningsföretaget Senab skapat en trivsam oas av härliga material, dova färger och tidlös design. Ett kontor som känns som hemma. 

När man svänger in på Timmermansgatan behöver man inte leta för att se vart Senabs nyöppnade kontor ligger. Träfasaden sticker ut i tegelhuset. Innanför ytterdörren möts vi av vitt kakel och vacker kalksten som sedan lämnar över till ett ljust trägolv. Kronan på verket är mässingkranen som ger en lyxig känsla utan att det blir överdådigt.

Några steg in i lokalen möter Helena Öberg, inredningssäljare Senab. Loungen domineras av mjuka möbler, kuddar och en trivsam matta. Allt i dova färger. Det höga taket ger utrymme för idéer och individer att växa. Och då har vi inte ens kommit in till studion som är stor och öppen. En plats för inspiration och kreativitet. 

– Textilierna ger en varm känsla och det vita försvinner mer och mer till förmån för trä. Man vill få in naturen och lugnet. Det ska vara en stimulerande plats för våra kunder, säger Helena Öberg som menar att det var långt ifrån så här det såg ut när Galären första gången visade lokalen. 

– Galären har varit fantastiska att jobba med. Väldigt tillmötesgående och öppna för förändringar. Till exempel ville vi höja taket, och det var inget problem. De har verkligen gjort lokalen till precis det vi tänkt oss, säger hon.

Kaffet doftar när vi tar oss mot konferensrummet som ligger en trappa upp. Ett ljust rum med fönster och textil, ett öppet och ljudisolerat rum som känns mjukt och tilltalande. 

Ett internationellt företag

Senab erbjuder insiktsfulla interiöra lösningar med en bredd av unika kompetenser och är en av Nordens ledande leverantörer av inredning för offentlig miljö. Företagets fokus är kontor, hotell, restaurang och butik.

Förutom att de har ett flertal kontor i Sverige och Norge finns de idag även representerade i Asien och Nordamerika.

– Vår största kund är Volvo, och vi såg behovet av att finnas nära och tillgängliga. Därför har vi nu kontor i både New York och Shanghai. 

På vägen ut frågar vi Helena om det inte känns som att jobba hemifrån när hon är på kontoret.

– Det gör det! Har faktiskt haft kunder som frågat om man ska ta av sig skorna. Det måste ju vara ett bra betyg för att kontoret känns varmt och välkomnade, precis som ett hem. 

Nya bostadshyror för 2023

Nya bostadshyror för 2023

Galären har träffat en överenskommelse med Hyresgästföreningen om en generell höjning av bostadshyran på 4,1%.
DEKRAS nya lokaler tar form på Notviksstan

DEKRAS nya lokaler tar form på Notviksstan

I den nya volymen som byggs intill Bodenvägen skapar vi nya lokaler för både DEKRA Automotive och DEKRA Industrial.
Izakaya har kommit till stan

Izakaya har kommit till stan

På den nya restaurangen på Köpmangatan 18 erbjuds gästerna asiatisk mat från både det koreanska och det japanska köket. Läs mer här.