Välkommen hem till Senab 

I det nyrenoverade huset på Timmermansgatan i Luleå centrum har Galären och inredningsföretaget Senab skapat en trivsam oas av härliga material, dova färger och tidlös design. Ett kontor som känns som hemma. 

När man svänger in på Timmermansgatan behöver man inte leta för att se vart Senabs nyöppnade kontor ligger. Träfasaden sticker ut i tegelhuset. Innanför ytterdörren möts vi av vitt kakel och vacker kalksten som sedan lämnar över till ett ljust trägolv. Kronan på verket är mässingkranen som ger en lyxig känsla utan att det blir överdådigt.

Några steg in i lokalen möter Helena Öberg, inredningssäljare Senab. Loungen domineras av mjuka möbler, kuddar och en trivsam matta. Allt i dova färger. Det höga taket ger utrymme för idéer och individer att växa. Och då har vi inte ens kommit in till studion som är stor och öppen. En plats för inspiration och kreativitet. 

– Textilierna ger en varm känsla och det vita försvinner mer och mer till förmån för trä. Man vill få in naturen och lugnet. Det ska vara en stimulerande plats för våra kunder, säger Helena Öberg som menar att det var långt ifrån så här det såg ut när Galären första gången visade lokalen. 

– Galären har varit fantastiska att jobba med. Väldigt tillmötesgående och öppna för förändringar. Till exempel ville vi höja taket, och det var inget problem. De har verkligen gjort lokalen till precis det vi tänkt oss, säger hon.

Kaffet doftar när vi tar oss mot konferensrummet som ligger en trappa upp. Ett ljust rum med fönster och textil, ett öppet och ljudisolerat rum som känns mjukt och tilltalande. 

Ett internationellt företag

Senab erbjuder insiktsfulla interiöra lösningar med en bredd av unika kompetenser och är en av Nordens ledande leverantörer av inredning för offentlig miljö. Företagets fokus är kontor, hotell, restaurang och butik.

Förutom att de har ett flertal kontor i Sverige och Norge finns de idag även representerade i Asien och Nordamerika.

– Vår största kund är Volvo, och vi såg behovet av att finnas nära och tillgängliga. Därför har vi nu kontor i både New York och Shanghai. 

På vägen ut frågar vi Helena om det inte känns som att jobba hemifrån när hon är på kontoret.

– Det gör det! Har faktiskt haft kunder som frågat om man ska ta av sig skorna. Det måste ju vara ett bra betyg för att kontoret känns varmt och välkomnade, precis som ett hem. 

”Lokalen överträffade våra förväntningar”

”Lokalen överträffade våra förväntningar”

Ett av Europas ledande sourcing- och serviceföretag med verksamhet främst inom el och VVS har flyttat in i nya lokaler hos oss. Vi välkomnar Solar till Notviksstan.
Stekhet marknad för lokaluthyrning i Luleå

Stekhet marknad för lokaluthyrning i Luleå

Galären har hyrt ut ca 13 000 kvm lokaler, varav 8 000 kvm kontor. Den senaste uthyrningen gjordes till SSEA Svensk Samverkansentreprenad AB.
Deli och matbar öppnar i Bergströmska gården

Deli och matbar öppnar i Bergströmska gården

Ägargruppen som öppnar Karl August och Aiko i f.d. Tallkotten hyr nu lokaler av Galären för att öppna upp en ny deli och matbar.