Ungdomar i sommarjobb hos Galären

Varje sommar anställer vi på Galären ett antal ungdomar för att få hjälp med arbeten i och runt omkring fastigheterna. I år har 10 ungdomar i åldrarna 14-17 år fått sommarjobb.

Syftet är att skapa trivsamma miljöer där våra hyresgäster bor och verkar. Men vi vill också ge ungdomarna en god introduktion i arbetslivet.

Förutom det fantastiska arbete de utför på våra fastigheter det är viktigt att ungdomarna får ett bra avstamp på vägen in i arbetslivet och att de får förståelse för hur det är att vara på en arbetsplats och att representera det företag man jobbar för, säger Jenny Öhman, HR-chef på Galären.

Arbetet som ungdomarna utför är noga planerat under året. Allt för att de ska ha betydelsefulla uppgifter att utföra under sitt sommararbete. Arbetsuppgifterna består av allt från plantering av blommor och övrig trädgårdsskötsel till målning, oljning och städning.

Under det tre veckor långa sommarjobbet har ungdomarna en arbetsledare som vägleder dem, fördelar arbetsuppgifter och ger dem dagligt stöd i arbetet. Arbetsledaren Samuel Kenttä är anställd specifikt för uppgiften, men kommer även att arbeta som fastighetsskötare resten av sommaren.

Vår fastighetsskötare Peter Lind har även hjälpt ungdomarna med målningstekniker och inköp av rätt målarfärg och oljor. De har med Peters hjälp fått en fackmannamässig introduktion med skrapning, maskering och hur penseln ska användas. En bra erfarenhet för framtiden.

Bild på Ingrid Rathod Nilsson (överst i bild) och Wilda Öhman samt Joel Hedström som utför sitt sommarjobb hos Galären.

Sommarjobb
Ungdomar
Medarbetare (18)
Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.
Glad påsk!

Glad påsk!

Med anledning av påsken har vi lite ändrade öppettider under vecka 13-14. Se våra aktuella tider här.