Stadens nya landmärke

Stadens nya landmärke tornar upp sig. Det 15 våningar höga bygget börjar nu att nå sin högsta punkt. Den nya byggnaden visar sig i alla väderstreck och har redan gett staden en ny siluett.

Vi pratar naturligtvis om det nya punkthuset på Varvet som blir Luleås högsta hus på centrumhalvön med sina 15 våningar. Förutom de 127 hyresrätterna, byggs garage i två plan varav ett under mark, samt en Coopbutik i markplan. Dessutom skapas nya ytor i det befintliga kontorshuset som byggs på med lägenheter samt konferenslokaler i två våningar.

Men den som är nyfiken på de nya bostäderna får ännu låtas sig hållas. Uthyrningsarbetet startar inte förrän under hösten. Inflyttning är planerad till början av 2020.

Detta händer på bygget

På byggarbetsplatsen arbetar totalt 51 personer. Selbergs är totalentreprenör och Assemblin är totalinstallatör. NEKAB utför alla markarbeten på tomten.

Stommen går i mål denna vecka och alla ytterväggar står färdiga. Dessutom sitter alla balkonger på plats.

Murning pågår på våning 5-10 och fortsätter uppåt längs hela fasaden. Samtidigt utförs invändiga arbeten med montage av innerväggar och ytterväggskompletteringar.

Byggnaden börjar snart att nå sin högsta punkt. Den närmaste veckan adderas nämligen den sista våningen med fläktrum, terrasser och yttertak.

En ny matbutik

Den nya Coopbutiken som öppnar i huvudentrén är totalt 600 kvm. Just nu pågår uttorkning inför målning och installationsarbeten. Fortsatt projektering och planering av butiken är i full gång tillsammans med hyresgästen Coop Norrbotten.

Coop planerar att öppna under sista kvartalet 2019 och då kommer de erbjuda en modern butik med en attraktiv butiksupplevelse, prisvärd mat och starka egna varumärken.

Uthyrning och färdigställande

Uthyrningen av bostäderna kommer att ske under hösten 2019.  Närmare information om detta kommer att publiceras på här på Galärens webb (galaren.se) när det är dags.

Vi skapar inget kösystem till bostäderna, och därför tar vi inte emot några intresseanmälningar förrän under hösten.

Planerad inflyttning för hyresrätterna är januari 2020.

Årets Kultur- och samhällsbyggnadspris 2023

Årets Kultur- och samhällsbyggnadspris 2023

Under fredagen delade vi ut Årets Kultur- och samhällsbyggnadspris. Vinnarna blev Nordmark & Nordmark och Lumire.
Detaljplaneprocess startad för utveckling av kv. Flundran i Luleå centrum

Detaljplaneprocess startad för utveckling av kv. Flundran i Luleå centrum

Galären vill förtäta kvarteret med bostäder, hotellrum och parkeringar under mark.
Galären presenterar två nya konstverk i Luleå

Galären presenterar två nya konstverk i Luleå

Galärens arbete med konst i nyproduktionsprojekten har resulterat i två verk i kvarteret Hägern på Varvet.