Skanska utvecklar sin verksamhet i Luleå

PRESSMEDDELANDE: Skanska Sverige väljer att hyra lokaler av Galären i det nya kontorshuset i kv. Hägern. Kontorslokalerna utgör ett samlat kontor för verksamheterna i Norrbotten.

Den nya lokalen om ca 400 kvm ska anpassas för Skanskas verksamhet och kommer att inrymma ca 30 medarbetare. Inflyttning sker den 1 mars 2021. Det nya hyresavtalet är tecknat på 5 år.

– Det är roligt att få en kollega i branschen både som granne och lokalhyresgäst. Vi har länge velat se mer av Skanska i Luleå och är otroligt glada att detta blir verklighet, inte minst då Galären och Skanska delar visionen om ett hållbart samhälle, berättar Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

– Vi ser stora framtida affärsmöjligheter i Norrbotten. Som den samhällsbyggare Skanska är vill vi vara delaktiga i samhällsutvecklingen av Luleå och Norrbotten. Jag ser att vårt fokus på hållbarhet kommer att vara viktigt i denna expansiva region, säger Örjan Kallin, Distriktschef Hus Norra Norrland på Skanska. 

– Galärens erbjudande av lokaler innefattade både ett bra läge och attraktiva, moderna kontorsytor. I och med de nya lokalerna har vi hittat en helhetslösning för alla våra verksamheter och dess medarbetare. Lokaliseringen blir en naturlig knutpunkt för att nå alla delar av Norrbotten och Norra Västerbotten, berättar Örjan Kallin vidare.

I kvarteret Hägern där Skanska flyttar in under nästa år finns ca 2 600 kvm lokaler, 127 bostadslägenheter, en Coopbutik, 100 parkeringar under mark, varav 32 med elbilsladdning, samt en fullt utrustad konferens- och rekreationsvåning med terrasser i alla väderstreck som kan nyttjas av hyresgästerna i huset.

– Vi har i nära samarbete med vår nya hyresgäst tagit fram den optimala lösningen för deras verksamhet med allt ifrån läge, planlösning och utformning till övriga faciliteter såsom ytor för konferens och elbilsladdning. Allt med noggrann hänsyn till deras önskemål och kravbild, berättar Jimmy Westerlund, försäljningschef på Galären.

För utförligare upplysningar om Skanskas etablering, kontakta:
• Jimmy Westerlund, Försäljningschef Galären, 070-656 46 46 eller jimmy.westerlund@galaren.se
• Gunnar Tåhlin, vd Galären, 070-648 14 10 eller gunnar.tahlin@galaren.se
• Örjan Kallin, Distriktschef Hus Norra Norrland Skanska, 070-825 30 20 eller orjan.kallin@skanska.se

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.
Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi flyttar till större lokaler på Storgatan 52A i Luleå. Den 5 april har restaurangen premiär på den nya adressen.
Stark Arkitekter till nya lokaler

Stark Arkitekter till nya lokaler

I maj hittar man arkitektkontoret en trappa upp på Storgatan 52 i centrala Luleå. Läs mer här!