Skanska utvecklar sin verksamhet i Luleå

PRESSMEDDELANDE: Skanska Sverige väljer att hyra lokaler av Galären i det nya kontorshuset i kv. Hägern. Kontorslokalerna utgör ett samlat kontor för verksamheterna i Norrbotten.

Den nya lokalen om ca 400 kvm ska anpassas för Skanskas verksamhet och kommer att inrymma ca 30 medarbetare. Inflyttning sker den 1 mars 2021. Det nya hyresavtalet är tecknat på 5 år.

– Det är roligt att få en kollega i branschen både som granne och lokalhyresgäst. Vi har länge velat se mer av Skanska i Luleå och är otroligt glada att detta blir verklighet, inte minst då Galären och Skanska delar visionen om ett hållbart samhälle, berättar Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

– Vi ser stora framtida affärsmöjligheter i Norrbotten. Som den samhällsbyggare Skanska är vill vi vara delaktiga i samhällsutvecklingen av Luleå och Norrbotten. Jag ser att vårt fokus på hållbarhet kommer att vara viktigt i denna expansiva region, säger Örjan Kallin, Distriktschef Hus Norra Norrland på Skanska. 

– Galärens erbjudande av lokaler innefattade både ett bra läge och attraktiva, moderna kontorsytor. I och med de nya lokalerna har vi hittat en helhetslösning för alla våra verksamheter och dess medarbetare. Lokaliseringen blir en naturlig knutpunkt för att nå alla delar av Norrbotten och Norra Västerbotten, berättar Örjan Kallin vidare.

I kvarteret Hägern där Skanska flyttar in under nästa år finns ca 2 600 kvm lokaler, 127 bostadslägenheter, en Coopbutik, 100 parkeringar under mark, varav 32 med elbilsladdning, samt en fullt utrustad konferens- och rekreationsvåning med terrasser i alla väderstreck som kan nyttjas av hyresgästerna i huset.

– Vi har i nära samarbete med vår nya hyresgäst tagit fram den optimala lösningen för deras verksamhet med allt ifrån läge, planlösning och utformning till övriga faciliteter såsom ytor för konferens och elbilsladdning. Allt med noggrann hänsyn till deras önskemål och kravbild, berättar Jimmy Westerlund, försäljningschef på Galären.

För utförligare upplysningar om Skanskas etablering, kontakta:
• Jimmy Westerlund, Försäljningschef Galären, 070-656 46 46 eller jimmy.westerlund@galaren.se
• Gunnar Tåhlin, vd Galären, 070-648 14 10 eller gunnar.tahlin@galaren.se
• Örjan Kallin, Distriktschef Hus Norra Norrland Skanska, 070-825 30 20 eller orjan.kallin@skanska.se

Odod Art expanderar i Luleå

Odod Art expanderar i Luleå

Restaurangen på Storgatan 52A har utökats med ytterligare 72 platser i en helt ny miljö med utrymme även för det avskilda sällskapet.
Eleverna har flyttat in

Eleverna har flyttat in

Lagom till höstterminens start öppnade Praktiska Gymnasiet upp den nya skolan för sina 300 elever i lokalerna på Ålgatan 10 i Luleå.
Kraftfull etablering i Notviksstan

Kraftfull etablering i Notviksstan

I september öppnade 1250 kvadratmeter träningsglädje i Galärens lokaler på Banvägen 25 i Luleå. Nordic Performance Center AB står bakom etableringen.