RUFF svingade sig till Luleå

I september öppnade RUFF sin lounge för inomhusgolf på Skutviken i Luleå. Den nya etableringen på Gammelstadsvägen erbjuder en 670 kvadratmeter stor samlingsplats för alla som älskar kombinationen av golf, umgänge och mat.

 RUFF är Sveriges främsta aktör när det kommer till golf och underhållning och har elva inomhusanläggningar där helhetsupplevelsen står i centrum. Deras första lounge för inomhusgolf i Norrbotten öppnade den 28 september.

– Vi har länge sett att det finns ett stort golfintresse här uppe och i början av 2022 tog vi beslutet att öppna här, säger Tim Eklund, platschef på RUFF i Luleå.

Jakten på en lämplig lokal inleddes och RUFF var ute efter stora ytor där de kunde vara flexibla med möjlighet att utforma lokalen efter verksamheten.

– Galären gav oss ett riktigt bra förslag på lokal, både vad gäller läget, som är precis intill Svartöleden, och ytorna i sig. Vi har runt 670 kvadratmeter i ett centrumnära läge som möjliggör en attraktiv plats att golfa och umgås på. Vi erbjuder också mat och dryck för att ytterligare bygga en härlig stämning kring aktiviteten, säger Tim Eklund.

Bild på Tim Eklund , platschef på RUFF Luleå, i lokalerna på Gammelstadsvägen.

En plats för alla

I augusti fick de nycklarna och ett renoveringsarbete kunde påbörjas. Kontor har förvandlats till konferensrum och ett platsbyggt kök bjuder in till sociala sammanhang. Betonggolvet förstärker den industriella känslan som återfinns bland övriga anläggningar i landet. Simulatorerna är ordentligt tilltagna i såväl bredd som höjd och djup. I simulatorerna sitter tåliga slagdukar, i taket hänger projektorer och under fötterna ligger konstgräsmattor av högsta kvalitet. Allt för en så verklighetstrogen upplevelse som möjligt.

– Loungen är utrustad med fem TrackMan-simulatorer där golfintresserade kan träna eller spela på över 170 banor. Men man behöver inga förkunskaper för att komma hit, vi välkomnar kompisgäng, svensexor, möhippor och företagsaktiviteter också. Vi kan skräddarsy upplevelsen efter behov.

Om än RUFF i skrivande stund är nyöppnat har responsen varit bra och Tim ser fram emot att möta Luleåborna.

– Vi trivs väldigt bra här i riktigt fina och luftiga lokaler där vi fått till känslan vi vill åt, varmt och familjärt. Ett plus är också att det finns bra med parkeringsmöjligheter.

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.
Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi flyttar till större lokaler på Storgatan 52A i Luleå. Den 5 april har restaurangen premiär på den nya adressen.
Stark Arkitekter till nya lokaler

Stark Arkitekter till nya lokaler

I maj hittar man arkitektkontoret en trappa upp på Storgatan 52 i centrala Luleå. Läs mer här!