Rubriken fångade Sara

Hon är en person som gillar att hjälpa till och är intresserad av fastighetsbranschen samtidigt som hon är en fena på administrativa uppgifter. Vi välkomnar med andra ord den solklara ekonomen Sara Kröger till oss på Galären.

För två år sedan ritade och byggde Luleåbon Sara Kröger sitt drömhus på Hällbacken tillsammans med sin sambo. Här har hon landat, efter några svängar på vift.

– Efter skolan flyttade jag till Stockholm där jag var i två år innan jag flyttade till London och jobbade på SEB, både som konferensvärdinna och i receptionen. Där blev jag kvar i nästan fem år och det var en väldigt lärorik tid som banade väg för mycket annat i livet, säger Sara Kröger.

Erfarenheten av språket, att träffa många människor och hantera olika situationer gjorde att nästa jobb, som orderadministratör på Hillroms exportavdelning i Luleå, passade Sara som handen i handsken.

– Efter sju år där väntade tio år på SKF Sverige AB i Luleå där jag de senaste åren har jobbat med inköp, men också med kundservice. Men jag började längta efter något annat och när jag såg att Galären sökte en ekonom föll jag för rubriken som sa att de sökte en ekonom med stort intresse för kundservice. Jag är en social person som förutom att arbeta med siffror tycker om att möta människor och kunna hjälpa till.

Den 17 maj 2021 klev hon in hos oss på Galären som vår nya ekonom och en viktig pusselbit på ekonomiavdelningen, som förutom Sara utgörs av fyra andra medarbetare.

– Jag ansvarar för koncernens hyresavisering och kundreskontra. Jag ansvarar också för ekonomiavdelningens mejl så det är jag som blir första kontakten när hyresgäster hör av sig med frågor och funderingar kring fakturor och så vidare.

Att vara med på resan
För en inredningsintresserad person som Sara visade sig Galären vara en inspirerande plats att arbeta på.

– Men wow, vilket kontor! Det är en otrolig trivselfaktor att komma in här. Ljust och fräscht och supertjusigt på alla sätt. Jag trivs riktigt bra men det har varit mycket nytt att lära sig i och med att fastighetsbranschen är helt ny för mig, så det har varit en rolig men intensiv första tid. Det händer mycket runt Galären och det är roligt att få vara med på den resan. I och med mitt eget husbygge väcktes intresset för byggnader, hem och inredning så det här känns jätteroligt.

När Sara inte jobbar tillbringar hon tid med sambon och deras två barn, vänner och familj i den mån det går – tillsammans åker de gärna skidor och reser.

– Det blir ju dock inte mycket sånt nu när läget är som det är. Men i och med husbygget i kombination med pandemin har jag upptäckt att jag går igång på blommor, odling och plantering så nu lägger jag mycket tid på sånt. Jag tycker också mycket om loppis och auktioner så jag har alltid något nytt fynd på gång.

Vi hälsar Sara varmt välkommen till oss på Galären.

Lunchstängt fredag 12 april

Lunchstängt fredag 12 april

Den 12/4 håller vi lunchstängt i bobutiken mellan kl. 12.00-13.00. Välkommen in under våra öppettider.
Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.