Rickard skiftade till fastigheter

För Rickard Holmström handlar det om att ständigt utmana sig själv och inte rädas för förändring. Att han under förra året började som fastighetsskötare hos oss på Galären var ett naturligt resultat av nyfikenhet och behov av förnyelse.

Rickard har erfarenhet av rollen som fastighetsskötare då det var den titeln han också bar på Heimstaden, där han jobbade i sex år.
– Sedan blev jag faktiskt kontaktad av Galären och det var såklart roligt. Vi har väldigt mycket att göra och jag tycker om att det är frihet under ansvar som gäller. Jag trivs väldigt bra och vi tre fastighetsskötare som jobbar här är ett väldigt bra team. Det sitter inte fast hos någon utan vi ser till att hjälpa varandra på ett bra sätt. Sen lär man sig också väldigt mycket i det här jobbet, vi kan lite om mycket helt enkelt. Och det har man nytta av även hemma, konstaterar han.

Rickard är uppvuxen på Skurholmen i Luleå, lever idag villaliv på Örnäset och har två döttrar, 12 och 4 år. I och med papparollen förändrades också perspektiven.
– Tidigare jobbade jag också som teamledare på en arbetsplats där femskift och övertid var vardag. Nu är det istället dagtid som gäller samtidigt som jag får möjlighet att skruva i grejer vilket jag gillar. Jag är en händig typ som tycker om att den ena dagen inte är den andra lik. Jag behöver utmaningar, så fort jag kan för mycket känner jag att jag måste lära mig något nytt, skrattar han.

När han inte jobbar tycker Rickard om att laga mat, koppla av med serier och att träna.
– Men det viktigaste på helgen är ändå att jag får tid till att vara med familjen.

I 15–20 år har han tränat på gym, något som jobbet på Galären också tillåter.
– Vi har ju friskvård här som gör att man hinner med träningen på lunchtid. Det är riktigt bra. Jag gick ju hockeygymnasiet så träning har alltid varit en central del av mitt liv som jag fortfarande försöker få till fyra till fem dagar i veckan.

Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.
Glad påsk!

Glad påsk!

Med anledning av påsken har vi lite ändrade öppettider under vecka 13-14. Se våra aktuella tider här.