RFSL flyttar in på Bergströmska gården

Föreningen RFSL Luleå och norra Norrbottens län, som bland annat står bakom Luleå Pride, befinner sig i en spännande expansiv fas och växlar nu upp verksamheten. Därför har avtal tecknats om nya lokaler i markplanet på Bergströmska gården i centrala Luleå.

– Genom att flytta in på Bergströmska gården får vi möjlighet att förverkliga våra drömmar om en mötesplats för hbtqi+ personer och en plats för vår personal att genomföra all verksamhet i. Ett riktigt regnbågshus! säger Joakim Isaksson Markström, ordförande vid RFSL Luleå och norra Norrbottens län, förväntansfullt.

Genom åren har Galären och RFSL haft ett nära och fint samarbete och nu utökas det i och med flytten till Galärens lokaler.

– RFSL gör ett viktigt arbete i vår region och vi är stolta över att få förlänga vårt samarbete genom att nu även få dem som våra lokalhyresgäster, säger Gunnar Tåhlin vd på Galären.

I lokalen kommer föreningen att ha kontorsarbetsplatser samt en social del där de kommer att kunna ta emot besök och arrangera olika mötesplatser. Här kommer fyra heltidsanställda att arbeta, två projektledare med ansvar för utbildning, evenemang och ungdomsfrågor, en kurator samt en samordnare som kommer jobba brett i verksamheten.

– Vi vill att det ska vara enkelt att hitta till oss och därför uppskattar vi Bergströmska gårdens läge i centrala stan. Sen är det ju helt fantastiskt att vi bara är ett övergångsställe ifrån stadsparken där vi årligen anordnar Luleå Pride, berättar Joakim.

– De nya lokalerna ger oss förutsättning för att framöver kunna öppna upp för caféverksamhet. Vi ser även möjligheter i att kunna förlänga vår verksamhet ut på den vackra innergården, avslutar han.

Från den 1 april kommer all RFSL’s verksamhet att utgå från de nya lokalerna på Rådstugatan 7. I och med verksamhetens etablering på adressen är nu Bergströmska gården fullt uthyrd.

För utförligare upplysningar om RFSL’s nya lokaler, kontakta gärna:

  • Gunnar Tåhlin, vd Galären i Luleå
    Tel: 070-648 14 10. E-post: gunnar.tahlin@galaren.se
  • Joakim Isaksson Markström, Ordförande RFSL Luleå och norra Norrbottens län
    Tel: 072-541 40 09. E-post: ordforande@lulea.rfsl.se

Om RFSL Luleå och norra Norrbottens län
RFSL – Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter bildades 1950 och är därmed en av världens äldsta organisationer av sitt slag. RFSL har ett förbund och 34 lokala avdelningar runtom i landet med över 7 000 medlemmar. RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella, transpersoner samt andra personer med queera uttryck och identiteter ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra. Arbetet för detta sker genom politisk påverkan, informationsarbete och sociala och stödjande verksamheter.
RFSL Luleå och norra Norrbottens län är en ideell förening och en avdelning inom den rikstäckande organisationen RFSL. Föreningen bildades 2011 och drivs av styrelse, anställda, aktivister och alla medlemmar.

Om Galären
Galären är en familjeägd företagsgrupp inom fastighetsutveckling med kontor i Luleå och Stockholm. Galären i Luleå har ca 30 anställda och äger ca 100 000 kvm lokaler och drygt 600 bostäder. Inriktningen är en ansvarsfull fastighetsutveckling utifrån affärsidén: Att med fokus på hållbarhet och tillväxt långsiktigt äga och förädla fastigheter. Förutom att bidra till stadens utveckling med nya attraktioner och stöd till kultur- och idrottsliv, satsar Galären på ett fastighetsbestånd med spännande arkitektur. I samarbete med andra lokala intressenter vill Galären göra Luleå till en bättre, roligare och mer hållbar stad. Galären förädlar, förvaltar och utvecklar bostäder och kommersiella lokaler – och alltid med sin vision för ögonen: Att ge staden liv. Läs mer på galaren.se

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Företaget har tecknat hyresavtal om nya lokaler om drygt 900 kvm på Torpslingan 23. Inflyttningen är planerad till december 2024.
Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Efter en lång jakt på lämpliga lokaler har delar av museets samlingar äntligen hittat ett nytt hem.
Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.