PostNords första paketboxar finns nu på Varvet

I dagarna installerades PostNords första paketboxar i Luleå. Kommunikations- och logistikföretaget har testat sin nya lösning med paketboxar i Stockholmsområdet under hösten, vilket fallit väl ut. Nu har den första norr om Sundsvall installerats vid Galärens fastighet Hägern 11 på Varvet i Luleå.

Paketboxarna har placerats utomhus intill entrén till Galärens bostadshus och Coop Varvet. Den som vill kan välja paketboxarna som sitt utlämningsställe. För att komma åt sitt paket vid leveransen identifierar man sig med BankID i PostNords app.

– Alla kan hämta sina paket i paketboxarna då de är ett valbart utlämningsställe. Precis som att man idag väljer leverans till sin närmaste matbutik eller kiosk som är postombud, kan man nu även välja leverans till paketboxarna på Västra Varvsgatan 18 A, oavsett var man bor, berättar Peter Flymalm Områdeschef Norrbotten på Postnord.

Just nu testar man paketboxar i både Luleå och Sundsvall för att säkerställa att lösningen klarar vinterklimatet på ett bra sätt. Fungerar allt som det ska är de här för att stanna.

– Paketboxarna är en bra lösning för våra kunder. Tillgängligheten ökar då man kan hämta paketen dygnet runt och inte är begränsad av öppettider. Paketboxarna har också sina naturliga fördelar i coronatider. Dessutom märker vi att kunderna är snabbare på att hämta sina paket i en paketbox, säger Peter Flymalm Områdeschef Norrbotten på Postnord.

Man tittar även på en framtida lösning för att kunna erbjuda kunderna att göra returer av sina paket i paketboxarna.

– Vi är jätteglada att vi hittat detta samarbete med PostNord och att de valt att placera sina paketboxar vid vår fastighet. Förutom att PostNord ökar servicen till sina kunder, ökar även vi servicen till våra hyresgäster som bor och verkar i huset, berättar Jimmy Westerlund, försäljningschef på Galären.


Paketboxarna står intill bostadsentrén på Västra Varvsgatan 18A.


Paketen hämtas genom Bluetooth och PostNords app.

Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.
Glad påsk!

Glad påsk!

Med anledning av påsken har vi lite ändrade öppettider under vecka 13-14. Se våra aktuella tider här.