Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar nu Umeåföretaget Placerum Kapitalförvaltning kontor i Luleå.

För två veckor sedan öppnade Placerum Kapitalförvaltning sitt första kontor i Luleå. Företaget finns sedan tidigare i Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall och Härnösand. Idag sitter de i tillfälliga lokaler i väntan på att det nya Placerumkontoret i Galärens fastighet på Storgatan 52 ska färdigställas.

Göran Palo Häggqvist, som är nytillträdd kontorschef i Luleå, kommenterar etableringen:
– Vi är glada att vi hittat så pass fina och flexibla lokaler för vårt kontor i Luleå. Galären anpassar nu ytorna efter vår verksamhet och i augusti flyttar vi in. Att de även kunde erbjuda oss ett tillfälligt kontor under tiden lokalerna blir färdiga var en perfekt lösning för oss, då vi ville komma igång med Luleåverksamheten så snart som möjligt.

Lokalerna som Placerum flyttar in i är 176 kvm med kontor, lounge, mötesrum samt en terrass mot innergården. Här kommer 3–4 medarbetare att sitta.

– Vi är jätteglada för Placerums nya etablering i Luleå och välkomnar dem till våra lokaler, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

Den nya etableringen innebär några nya arbetstillfällen till Luleå.
– Det stämmer, just nu rekryterar vi två nya medarbetare till Luleåkontoret med kompetens inom förmögenhetsrådgivning och försäkring, avslutar Palo Häggqvist med att berätta.

För utförligare upplysningar om Placerum Kapitalförvaltnings etablering i Luleå, kontakta gärna:

    • Gunnar Tåhlin, vd Galären i Luleå
      Tel: 070-648 14 10. E-post: gunnar.tahlin@galaren.se
    • Göran Palo Häggqvist, Kontorschef Placerum Kapitalförvaltning, Luleå
      Tel: 079-142 03 43. Mail: goran.palohaggqvist@placerum.se

Om Placerum Kapitalförvaltning
Placerum grundades 2002 i Umeå av Erik Andersson och Anders Ledin och erbjuder placerings-, pensions- och livförsäkringslösningar med fokus på aktiv förvaltning och kvalificerad rådgivning både för privatpersoner och företag. Successivt har företaget vuxit i Norrland med kontor i Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Härnösand och nu Luleå. Unikt för branschen har företaget valt bort alla former av bonusutbetalningar och provision för deras rådgivare. Idag förvaltar Placerum närmare 6 miljarder kronor och omsätter drygt 70 miljoner kronor. Läs mer på placerum.se

Om Galären
Galären är en familjeägd företagsgrupp inom fastighetsutveckling med kontor i Luleå och Stockholm. Galären i Luleå har ca 30 anställda och äger ca 100 000 kvm lokaler och drygt 600 bostäder. Inriktningen är en ansvarsfull fastighetsutveckling utifrån affärsidén: Att med fokus på hållbarhet och tillväxt långsiktigt äga och förädla fastigheter. Förutom att bidra till stadens utveckling med nya attraktioner och stöd till kultur- och idrottsliv, satsar Galären på ett fastighetsbestånd med spännande arkitektur. I samarbete med andra lokala intressenter vill Galären göra Luleå till en bättre, roligare och mer hållbar stad. Galären förädlar, förvaltar och utvecklar bostäder och kommersiella lokaler – och alltid med sin vision för ögonen: Att ge staden liv. Läs mer på galaren.se

Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi flyttar till större lokaler på Storgatan 52A i Luleå. Den 5 april har restaurangen premiär på den nya adressen.
Stark Arkitekter till nya lokaler

Stark Arkitekter till nya lokaler

I maj hittar man arkitektkontoret en trappa upp på Storgatan 52 i centrala Luleå. Läs mer här!
Maximal glädje på MAX huvudkontor

Maximal glädje på MAX huvudkontor

MAX huvudkontor i Luleå har flyttat till Galärens lokaler på Skutviken. De 1 950 kvm rymmer 75 medarbetare i en miljö där detaljerna gör det lilla extra.