Oskar tog chansen att bli en del av Galären

Oskar Brännholm Kvenås, 34, är Luleåkillen som är både glad, social och kvick. Egenskaper som passar utmärkt för en förvaltare hos oss på Galären.

Den 1 juni arbetade han sin första dag och med sig hade han en hel del erfarenhet.
– Jag kommer senast från Rikshem där jag under sex år har arbetat som fastighetstekniker och som ortsansvarig för energi och teknik i Luleå. Innan dess var jag kvartersvärd på Lulebo.

Rollen som fastighetstekniker innebar att Oskar spenderade mycket tid ute på fastigheterna, optimerade ventilation och värme samt såg till att alla tekniska system fungerade. Han besökte också hyresgäster för att avhjälpa felanmälningar och hanterade avflyttningsbesiktningar.
– De arbetsuppgifterna liknar mina nya uppgifter i förvaltarrollen så jag känner mig inte helt grön, men det är klart att det är många nya intryck nu, säger han.

Det var efter att Oskar pratat med medarbetare på Galären som nyfikenheten på företaget växte.
– Jag har alltid velat jobba som förvaltare, det har varit nästa steg för mig att ta och jag tyckte det lät intressant att Galären omorganiserar förvaltnings- och projektteamet. Det är en resa jag vill vara med på. Jag funderade länge och tog reda på så mycket jag kunde om företaget och kände efter det att jag måste ta chansen. Den kanske bara kommer en gång i livet.

En dryg vecka senare har han fortfarande inte ångrat sig.
Det känns riktigt bra, som jag förväntade mig. Mycket för mig att ta in så här i början, men det får ta sin tid. Jag har lång erfarenhet av branschen och kommer anamma arbetssättet här på Galären. Jag har många duktiga medarbetare att ta hjälp av, det finns mycket kunskap inom väggarna. På sikt kommer jag implementera kunskap jag besitter som kan hjälpa Galären. 

Lockas av lagbygget
Som förvaltare på Galären kommer Oskar tillsammans med kollegorna att ansvara för fastigheterna och bland annat se till att de har uppdaterade underhållsplaner vad gäller takbyten, fönsterbyten, undercentraler med mera.
– Vi säkerställer också att vi utför alla myndighetskrav som ställs på oss som fastighetsägare samt jobbar med optimering av fastigheterna, tekniken går ju hela tiden framåt och det gäller att hänga med. Som förvaltare ser jag också över arbetssätt och rutiner samt har en hel del kontakt med hyresgästerna. Den sociala biten är jätterolig och jag tycker om att vi jobbar i team också. På Galären får man verkligen känslan av att det är ett lagbygge, alla strävar åt samma håll. Galären vill vara bäst, här nöjer man sig inte och lutar sig tillbaka utan ser hela tiden möjligheter och förbättringar. Det lockar mig otroligt mycket.

Oskar har tidigare pysslat med både hockey och fotboll, han mår fortfarande som bäst när han tränar.
– Det är också ett stort plus med att arbeta på Galären, möjligheterna till träning, både på gym och på arbetet.

Tillsammans med hustrun Hanna, sönerna Björne och Manne, familjens sex veckor unga minsting Eva och hunden Sia tillbringar Oskar också mer än gärna tid i stugan i Lövskär.
– Det finns alltid något att fixa och dona med där. Vi brukar även fiska, tälta och göra utflykter till öarna runtomkring.

 

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Han är en engagerad och erfaren ekonom som sedan i februari arbetar som controller hos oss. Läs mer om honom här.
En trevlig midsommar önskar vi er

En trevlig midsommar önskar vi er

Midsommarveckan är här, och det innebär lite ändrade öppettider hos oss på Galären.
Vi önskar en trevlig nationaldag

Vi önskar en trevlig nationaldag

Torsdag den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag och vårt kontor och vår bobutik håller stängt.