Odod Art expanderar i Luleå

Odod Art utökar restaurangen på Storgatan 52A med 183 kvm. Här har man skapat ytterligare 72 platser i en helt ny miljö med utrymme även för det avskilda sällskapet.

Odsuren Sangibat Strand och Ove Strand driver sedan tidigare restaurangen Odod på Kungsgatan i Luleå. I januari 2017 slog de upp dörrarna till ytterligare ett sushiställe – Odod Art.

– Odod upplevs lite enklare och snabbare medan Odod Art har det lilla extra. Vi valde att addera Art i namnet då både maten i sig är mer av ett konstverk samt att vi satsar ännu mer på konst och inredning här, säger Odsuren Sangibat Strand.

Nu växlar Odod Art upp och de 38 platserna får sällskap av ytterligare 72 efter att de tagit över delar av lokalen vägg i vägg. Den nya ytan på 183 kvadratmeter har renoverats och det som väntar de nyfikna gästerna är en rymlig och mysig restaurang i jordnära färger med utsikt över Storgatan.

– Jag vill att kunderna ska uppleva Odod Art som både varmt och glatt samtidigt som de känner att vi verkligen vill utvecklas och har lagt ner tid på att göra det fint. Vi har tagit fram allt i samarbete med Tango Design & Inredning i Piteå och vi är väldigt nöjda med resultatet. Det är en fin lokal och ett bra läge, säger Odsuren Sangibat Strand.

Liv och lugn i kombination
Här finns numer också möjlighet för gäster att boka avskilda delar som passar för allt från lunchmöten till barnkalas. En fondtapet längs en stor vägg bryter av den dämpade färgskalan och stora växter tar för sig.

– Vi önskade liv och rörelse men ändå ett lugn, det här blev en väldigt bra lösning som blev ännu bättre i verkligheten, säger Odsuren Sangibat Strand.

De hungriga besökarna har kunnat ta del av hur arbetet med den nya delen vuxit fram och nyfikenheten har varit stor.

– Framför allt har våra stamkunder som tittar in ofta längtat efter att få sitta här så det är väldigt roligt att vi äntligen får släppa in alla nyfikna gäster, säger Odsuren Sangibat Strand som avslutar med att avslöja att vissa förändringar i menyn kommer att ske.

– Ja vi vill såklart möta kundernas önskemål och kommer att byta ut några rätter inom kort.

Publicerade bilder i artikeln från Odod Art i Luleå. På bilden Odsuren Sangibat Strand.
Fotograf: Karl-William Sandström.

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Företaget har tecknat hyresavtal om nya lokaler om drygt 900 kvm på Torpslingan 23. Inflyttningen är planerad till december 2024.
Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Efter en lång jakt på lämpliga lokaler har delar av museets samlingar äntligen hittat ett nytt hem.
Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.