Nu åtgärdas fasaden på Hotell Savoy

PRESSMEDDELANDE: I slutet av januari uppdagades ett problem med fasaden på Hotell Savoy på Storgatan i Luleå. En fasadplatta hade lossnat och gatan spärrades omgående av. Under tiden har utredning av problemen genomförts och nu startar åtgärdsarbeten. Den metod som används för fasadmontaget när Hotell Savoy renoverades behöver nu kompletteras med ytterligare infästning.

När fasadplattorna monterades 2015 genomfördes detta med en godkänd och vanlig metod för fasadmontage av keramiska plattor i Sverige. Men vi kan nu konstatera att den inte var fullgod och därför väljer vi att komplettera den med en mekanisk infästning.

Idag spärras området framför hotellet av för de åtgärdsarbeten som ska genomföras på fasaden. Både trottoarer, några parkeringar samt ena körfältet framför hotellet kommer att spärras av. Alla verksamheter nås som tidigare genom gångtunnel.

Under eftermiddagen påbörjas arbeten med åtgärder, vilket beräknas ta 2-3 veckor.

– Vi vill att de som färdas på trottoaren kan vara trygga framåt, och väljer därför att komplettera infästningen ytterligare för att säkra fasaden för framtiden, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå. Vi hoppas på allas förståelse under tiden för åtgärder, fortsätter han.

För utförligare upplysningar, kontakta:
Gunnar Tåhlin, vd Galären, 070-648 14 10 eller gunnar.tahlin@galaren.se

Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.
Glad påsk!

Glad påsk!

Med anledning av påsken har vi lite ändrade öppettider under vecka 13-14. Se våra aktuella tider här.