Maximal glädje på MAX huvudkontor

I augusti 2023 flyttade MAX huvudkontor till Galärens lokaler på Skutviken. De 1 950 kvadratmetrarna rymmer nu 75 medarbetare i en arbetsmiljö där detaljerna gör det lilla extra.

De flesta känner till MAX historia. Den som började med att 19-årige Curt Bergfors, tillsammans med sin sambo Britta, öppnade grillkiosken X-grillen i Gällivare. Idag, 56 år senare, har MAX drygt 190 restauranger runt om i Sverige, Norge, Danmark och Polen. Huvudkontoret i Luleå hittas numera på Hummergatan 1A.
– Vår mission handlar om att göra världen lite godare. En ordlek som såklart syftar på goda smaker men också på hållbarhet, som är en hjärtefråga för oss. Vi vill ta ansvar för klimatet och vår klimatpåverkan, säger Mattias Eriksson, vice CFO och kontorschef i Luleå.

Sedan 2009 har MAX huvudkontor i Luleå hållit till på Skeppsbrogatan i centrum men i augusti gick alltså flyttlasset till Skutviken.
– Vi växte ur lokalerna i centrum och har stora ambitioner om att fortsätta växa så vi behövde större lokaler.

Och större lokaler fick de. På Hummergatan 1A samsas 75 medarbetare på 1 950 kvadratmeter, fördelat på ett och ett halvt våningsplan. Här finns bland annat avdelningar för business tech, ekonomi, business control, gästkommunikation och lönehantering. Ytorna erbjuder både möjlighet till stängda kontor och öppna kontorslandskap.
– Vi har också skapat en mix av större konferensrum, mindre samtalsrum och ytor som passar för utbildningar och workshops, säger Mattias Eriksson.

Det sitter i detaljerna

Jenny Melander har agerat projektledare inför flytten och har tillsammans med en projektgrupp ansvarat för att få till känslan i lokalerna.
– Vi har lyxen att ha en designgrupp och arkitekter internt på MAX. Vi har tagit fram byggritningar, planlösningar, färger och materialval och tillsammans med Galären fått det här resultatet, säger Jenny Melander.

Den vane MAX-besökaren garanteras en känsla av igenkänning i huvudkontorets lokaler. Redan i receptionen möts gästerna av de karaktäristiska träväggarna och kaklet, tavlorna och typsnitten på skyltar som finns runt om i lokalen gör det lätt för besökare att lista ut var de hamnat.
– Vi har lagt stor vikt vid detaljerna för att skapa en känsla av MAX här inne. På förra kontoret hade vi lite tavlor men den här gången ville vi ta det hela vägen. Vi har lagt lite extra krut i matsalen, med samma typ av inredning och belysning som i restaurangerna, säger Jenny Melander.

Positivt mottagande

Att flyttlasset återigen skulle gå till en av Galärens lokaler föll sig naturligt.
– De presenterade ett förslag som passade oss och våra behov samt att vi kunde flytta in relativt snabbt. Dessutom har vi ett långt och bra samarbete med Galären och vi har alltid tyckt att det har varit bra att bo hos dem, säger Mattias Eriksson.

En åsikt de inte verkar ändra på.
– Vi trivs väldigt bra här. Vi gjorde också en enkät med personalen nyligen där flytten fick ett väldigt positivt mottagande. Många tycker om de stora ytorna med möjlighet till att både socialisera och gå undan för möten. Ventilationen här får också många pluspoäng. Sen är det ju nära till hockeymatcherna också, skrattar Mattias Eriksson.

Ja, de anställda har redan haft ett flertal after works i den stora matsalen där aktiviteter som pingis och shuffleboard lockar fram tävlingsinstinkterna. Här finns också en stor terrass som bjuder in till grillkvällar i sommarsolen.
– Här kan vi vara alla tillsammans. Vi hade julfesten här och vi fick utan problem plats med 70 personer. Sådana här ytor skapar stora förutsättningar för gemenskap, avslutar Mattias Eriksson.

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Företaget har tecknat hyresavtal om nya lokaler om drygt 900 kvm på Torpslingan 23. Inflyttningen är planerad till december 2024.
Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Efter en lång jakt på lämpliga lokaler har delar av museets samlingar äntligen hittat ett nytt hem.
Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.