MAX Burgers satsar i Luleå - flyttar till nytt större kontor

Galären och MAX Burgers har tecknat hyresavtal om ca 2 000 kvm för MAX nya kontor i Luleå. Sedan 2009 har MAX Burgers suttit i Luleå centrum, men på grund av behovet av större lokaler väljer man nu en omlokalisering till Skutviken som är ett nytt spännande område för kontor och handel.

Hyresavtalet på 7 år startar den 1 juli 2023 och här kommer man att samla Luleåkontorets befintliga funktioner såsom IT, ekonomi och administration. I flytten kommer cirka 75 personer följa med. De nya lokalerna ger även utrymme för fler anställda då MAX expanderar kraftigt på alla sina marknader.

Det nya kontoret kommer att vara beläget på Skutviken, ett centralt område intill Luleås stora infartsled Bodenvägen. Det finns gott om allmänna kommunikationsmedel i anknytning till fastigheten med busshållplats för både lokal- och länstrafik ett stenkast från lokalen. Gym, sport- och nöjesarena, flertalet restauranger samt butiker med både dagligvaru- och sällanköpshandel finns på området.

Lokalerna ska anpassas för MAX verksamhet där både Galären och MAX investerar i omformningen. Lokalerna beräknas vara inflyttningsklara så snart projektet står färdigt.

– Vi fortsätter vår tillväxtresa och satsar inte bara på våra restauranger, utan också på kontoren. MAX är i Luleå för att stanna och vi behöver större lokaler till maxarna på kontoret här, säger Christoffer Bergfors som är vice koncernchef på MAX Burgers.   

MAX Burgers är en viktig aktör i Luleå. Det var i Gällivare som resan startade redan 1968, men Luleå har sedan länge haft en betydande roll för företaget. Här öppnade man sin tredje restaurang redan 1971 som då döptes till MAX efter grundaren, Curt Bergfors, smeknamn. De nya lokalerna för Luleåkontoret ligger ett stenkast från MAX restaurangen på Midgårdsvägen.

– Vi är mycket glada att vi får fortsätta samarbetet med MAX Burgers och kan erbjuda dem ett nytt attraktivt kontor, säger Magnus Bjuhr, projektchef och vice vd på Galären i Luleå. Här ska vi tillsammans skapa utrymme för alla medarbetarna att trivas.

För utförligare upplysningar om etableringen av MAX nya kontor i Luleå, kontakta:

  • Lovisa Haeger, pressansvarig på MAX Burgers
    Tel: 070-588 95 03. E-post: lovisa.haeger@max.se
  • Magnus Bjuhr, Projektchef och vice vd på Galären i Luleå
    Tel: 070- 355 64 28. E-post: magnus.bjuhr@galaren.se
  • Gunnar Tåhlin, vd Galären i Luleå
    Tel: 070-648 14 10. E-post: gunnar.tahlin@galaren.se

Om MAX Burgers
MAX Burgers grundades 1968 och är Sveriges äldsta burgarkedja. MAX vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare. Både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Redan 2008 började MAX klimatmärka menyn och klimatkompensera för alla utsläpp från lantbrukarens jord till gästens bord. Sedan 2018 har MAX en klimatpositiv meny, vilket innebär att företaget binder mer klimatgaser än hela värdekedjan släpper ut och samtidigt minskar utsläpp i linje med FN:s globala 1,5-gradersmål. Från 2006 har 7–10 procent av den årliga nettovinsten fördelats till fattigdomsbekämpning och 2009 bildades stiftelsen Rättvis Fördelning. Hittills har 323 miljoner kronor före skatt avsatts från MAX till stiftelsen Rättvis Fördelning. Kedjan har 188 restauranger i fem länder och sysselsätter cirka 7 500 medarbetare. MAX omsatte 4,1 miljarder SEK 2021.

Om Galären
Galären är en familjeägd företagsgrupp inom fastighetsutveckling med kontor i Luleå och Stockholm. Galären i Luleå har ca 30 anställda och äger ca 100 000 kvm lokaler och drygt 600 bostäder.  Inriktningen är en ansvarsfull fastighetsutveckling utifrån affärsidén: Att med fokus på hållbarhet och tillväxt långsiktigt äga och förädla fastigheter.
Förutom att bidra till stadens utveckling med nya attraktioner och stöd till kultur- och idrottsliv, satsar Galären på ett fastighetsbestånd med spännande arkitektur. I samarbete med andra lokala intressenter vill Galären göra Luleå till en bättre, roligare och mer hållbar stad.
Galären förädlar, förvaltar och utvecklar bostäder och kommersiella lokaler – och alltid med sin vision för ögonen: Att ge staden liv. Läs mer på www.galaren.se

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Företaget har tecknat hyresavtal om nya lokaler om drygt 900 kvm på Torpslingan 23. Inflyttningen är planerad till december 2024.
Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Efter en lång jakt på lämpliga lokaler har delar av museets samlingar äntligen hittat ett nytt hem.
Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.