”Lokalen överträffade våra förväntningar”

Solar Sverige AB är ett av Europas ledande sourcing- och serviceföretag med verksamhet främst inom el och VVS. I april flyttade de in i nya lokaler hos Galären på Banvägen 23 i Notviksstan.

I 15 års tid har Solar suttit i Galärens lokaler på Skutviken. Men i takt med den gröna omställningens framfart har behovet av större lokaler vuxit.

– Vi har ISO-certifierat våra butiker för fem år sedan och den gröna omställningen ställer högre krav på oss vad gäller både kvalitet och miljö. I den här lokalen har vi exempelvis enbart LED-belysning. Galären har också varit duktiga och miljöcertifierat byggnaden. De har tilläggsisolerat väggarna och fönstrena har också bättre isolerklass för att göra det mer energieffektivt, säger Emil Sjöström, distriktsansvarig norr.

När kunderna besöker lokalen möts de av en välkomnande yta för kundfika och umgänge. Till Solar kommer bland annat mindre företagare som inte alltid har egna kontor och därför nyttjar Solars sociala ytor till allt från jobbmöten till lunchraster.

– Våra önskemål var ett större kampanjtorg, en större godsmottagning, bra takhöjd och en härlig yta för våra kunder att sitta och fika på. Vi ville inte heller ha en lokal med trappor, för att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder när de ska rulla ut sitt material, säger Emil Sjöström.

Kundytan i Solars nya lokaler på Notviksstan.

När Galären presenterade lokalen intill Gunnar Karlsens kontor i Notviksstan kändes det helt rätt.

– Vi såg potentialen i att få våra önskemål uppfyllda här och området kändes också bra för vår typ av verksamhet. Responsen från kunderna har varit väldigt positiv. De tycker att det är lätt att hitta hit och att det är en fördel att det finns så gott om parkeringar, säger Emil Sjöström.

Den befintliga tegelarkitekturen på fastigheten har bevarats och en ny entré och stora glaspartier har tagits upp i fasaden. Hyresgästen har även fått en inglasad uteplats i direkt anslutning till entré och kundytor.

Trivsel på 900 kvadrat
Solar finns med 29 butiker i hela landet, från Gällivare i norr till Malmö i söder. På Luleåkontoret jobbar nu fem medarbetare på 900 m2 som rymmer proffsbutik, lager och personalytor. Sara Hällsten är en av dem och i skrivande stund gör hon sin tredje arbetsdag som butiksansvarig på Solar i Luleå.

– Min magkänsla är otroligt bra. Jag har en bakgrund inom e-handel och det känns väldigt roligt att kliva fram i kassan igen. På många sätt är det här ett drömjobb och att få vara i så här fina lokaler gör både personal och kunder glada så det är en härlig stämning här, säger hon.

– Ja, vi är mer än nöjda med de här ytorna. Jag skulle säga att anpassningen av lokalen överträffade våra förväntningar, framför allt ljusinsläppet som blev resultatet av att de satte in tre meter höga fönster längs en hel vägg har gjort otroligt mycket. Vid entrén har vi till och med en inglasad altan för att kunder och medarbetare ska kunna sitta där och njuta i solen, fyller Emil Sjöström i.

Solars lokaler bjuder på en generös takhöjd, rymliga ytor och bra ljusinsläpp från lokalens nya, höga fönster.  

I nya fräscha lokaler ser nu medarbetarna på Solar ljust på framtiden.

– Nu är vår ambition att ta nästa steg och ha en tillväxtresa här i Luleå de kommande åren. Luleå som ort och Norrbotten överlag är väldigt expansivt så vår förhoppning är att ta del av den resan, säger Emil Sjöström.

Sara Hällsten (butiksansvarig i Luleå) och Emil Sjöström (distriktsansvarig norr) i de nya lokalerna.
Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Företaget har tecknat hyresavtal om nya lokaler om drygt 900 kvm på Torpslingan 23. Inflyttningen är planerad till december 2024.
Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Efter en lång jakt på lämpliga lokaler har delar av museets samlingar äntligen hittat ett nytt hem.
Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.