Kreativ fastighetsskötare och motorfantast

Han är kreativ, händig och tycker om det mesta med motorer. En sån som aldrig skulle lämna in sin bil på lagning. Sådant tar David hand om själv. Som med allt annat han kan lösa på egen hand. Egenskaper som också passar utmärkt i rollen som fastighetsskötare hos oss på Galären.

Det råkar vara en fallenhet han har, det där med att jobba med händerna. Ett tag provade han på rollen som innesäljare, men det föll honom inte i smaken.
– Det var inget för mig. Jag behöver få vara lite kreativ när jag jobbar, och då passar det här yrket mig perfekt.

Ja, sedan januari 2023 är David Eriksson fastighetsskötare på Galären. Innan dess jobbade han på Ragn-Sells i tolv år. Där bestod dagarna av att köra traktor, lastbil och att hantera farligt avfall.
– Jag är inte rädd för att testa nya saker. Och jag gillar omväxling. Att ena dagen utföra ett mindre jobb i en lägenhet för att nästa stå och bygga en altan är bara roligt. Man blir som inte less. Tjusningen är också att Galären har så många olika fastigheter – allt från industrifastigheter och butiker till lägenheter och kontor. Då blir variationen ännu större och man får lära sig mer. Det trivs jag med. Sen, att man får frukost varje dag och att Galären uppmuntrar till träning är något som jag tycker är väldigt bra, det är faktiskt inte något man kan ta för givet. Men det är något alla arbetsgivare skulle tjäna på i långa loppet, det är jag övertygad om.

Även om en stor del av fritiden går åt till att vara med familjen ser han till att träna flera dagar i veckan.
– Att träna är viktigt för mig, och det kan vara på olika sätt. Till exempel tar jag cykeln till jobbet varje dag, oavsett årstid.

David är uppvuxen på Hertsön men bor idag på Kallkällan i Luleå. För andra gången.
– Ja alltså, vi bodde på Kallkällan tidigare men köpte sen en gård mellan Luleå och Piteå. Men att pendla 10 mil om dagen och samtidigt ha småbarn…nä, efter fyra år tog vi beslutet att flytta tillbaka till Kallkällan. Så nu bor vi i trapphuset mitt emot vår gamla lägenhet, ler han.

Där bor han tillsammans med fru, sina två barn på tio och fyra år, samt hundar och katter.
– Jag har alltid varit en djurmänniska. De är alltid ärliga och alltid glada när man kommer hem.

David är inte bara skicklig på att sköta fastigheter utan även en entusiast när det kommer till motorcyklar och gamla amerikanska bilar. Han har ägnat otaliga timmar åt att meka med bilar sedan han var 19 år gammal.
– Jag har säkert haft 15 bilar och 30 motorcyklar. Både för att köra själv men också för att köpa, skruva och sälja. Jag är ganska nördig när det kommer till det där, jag ger mig inte förrän jag förbättrat något. Det kan väl i och för sig vara både en styrka och en svaghet. Men jag gillar att laga saker och förbättra dem helt enkelt, och jag har lätt för att lära mig praktiska saker. Jag har svårt att lita på att någon annan skulle göra jobbet bättre än mig, skrattar han.

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Han är en engagerad och erfaren ekonom som sedan i februari arbetar som controller hos oss. Läs mer om honom här.
En trevlig midsommar önskar vi er

En trevlig midsommar önskar vi er

Midsommarveckan är här, och det innebär lite ändrade öppettider hos oss på Galären.
Vi önskar en trevlig nationaldag

Vi önskar en trevlig nationaldag

Torsdag den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag och vårt kontor och vår bobutik håller stängt.