Kraftfull etablering i Notviksstan

I september öppnade 1250 kvadratmeter träningsglädje i Galärens lokaler på Banvägen 25 i Luleå. Nordic Performance Center AB står bakom etableringen som är deras fjärde i Norrbotten.

För knappt två år sedan slog bröderna Christian och Jesper Naarttijärvi upp dörrarna till sin första gymanläggning i Boden. NPC Gym. Ett resultat av dröm och erfarenhet.

– Jag har alltid velat bli entreprenör och har tävlat i styrkelyftning under många år, förklarar medgrundaren Christian Naarttijärvi.

Innan planerna sattes i verket hann Christian med en tid som ställföreträdande kontorschef på Handelsbanken och Nordea samtidigt som brodern Jesper utbildade sig till IT-ingenjör på Chalmers tekniska högskola. Erfarenheter de fått stor användning av i utformningen av gymanläggningarna där de bland annat designat och producerat den futuristiska LED-belysningen i taket som ett kännetecken för just NPC Gym.

– Träningsmarknaden har förändrats enormt mycket de senaste tio åren, det har gått från en bransch som varit väldigt homogen till helt andra kundgrupper med andra behov. Vi såg också ett sätt att optimera hela verksamheten genom digitala verktyg, säger Christian.

I november 2020 öppnade de gymmet i hemstaden Kiruna och därefter har det rullat på med anläggningar i Gällivare och i Luleå under 2021.

– Ambitionen har varit att bygga en gymkedja som fokuserar på riktigt bra utrustning samt snygg och clean design. För oss var Luleå ett stort test med relativt stor population samtidigt som det knyter ihop alla våra andra anläggningar.

Roligt samarbete
Tillsammans började bröderna leta lokaler i Luleå och kontaktade Galären efter att ha noterat den lediga lokalen på Banvägen 25.

– Vi bokade ett möte och fick ett jättefint intryck av Galären. Det var en bra lokal på 1250 kvm och läget nära både universitetet och större bostadsområden i kombination med att det finns väldigt bra parkeringsmöjligheter här passar oss perfekt. Vi hade kollat in Galärens andra byggnader som är väldigt snyggt designade och därför ville vi i dialog med dem ta fram designen även här. Till omklädningsrummen som pryds av skåp från Italien hämtade vi bland annat inspiration från hotell och spa-världen. Processen har varit smidig och det har varit väldigt roligt att jobba tillsammans med Galären som har varit superbra att ha och göra med.

Premiären blev succé
Lokalen totalrenoverades med nya väggar, mattsvart tak, omklädningsrum, måleri samt vatten och avlopp. Här ryms flera träningsformer under samma tak: friviktsträning, X-Fit (funktionell träning), maskinpark samt cardio. NPC Gym är öppet dygnet runt 365 dagar om året och istället för personal som hanterar ärenden manuellt sker allt smidigt via digitala system. Premiäröppningen 17 september är en kväll Christian sent ska glömma.

– Vi jobbade stenhårt nätterna innan på grund av sena leveranser så den egna energin kanske inte var på topp. Men när vi öppnade dörrarna 18.00 och såg 150 personer stå i kö kände jag bara en enorm ödmjukhet. Att så många köar hit, som vill besöka det vi skapat, det är helt otroligt.

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Företaget har tecknat hyresavtal om nya lokaler om drygt 900 kvm på Torpslingan 23. Inflyttningen är planerad till december 2024.
Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Efter en lång jakt på lämpliga lokaler har delar av museets samlingar äntligen hittat ett nytt hem.
Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.