Jobbet tog honom 12 varv runt jorden

Det kanske kändes jobbigt att ta sig till jobbet imorse. Då borde det här höja din motivation en aning. Galärens senaste tillskott kör nämligen totalt 20 mil till och från jobbet varje dag, och har gjort så i tolv år. För att sätta perspektiv på det så har Jonatan Nilsson nästan tagit sig tolv varv runt jorden under de åren.

Tycker du att du har långt till jobbet? Alldeles för många minuter till bussen? Sitter kanske fast i bilkö i flera minuter? Du kan sluta klaga nu. Möt Jonatan Nilsson, 45, från Kalix – som kör drygt 20 mil varje dag. Måndag till fredag, fem dagar i veckan. Och han har gjort det i tolv år.
– Ja det har ju blivit några mil med åren. Men nu kör jag med gott samvete sedan jag började hos Galären, säger Jonatan som syftar på personalelbilen som nu tar honom mellan Kalix och Luleå.
Det var kring årsskiftet som Jonatan Nilsson lämnade sin gamla roll som projektledare hos Caverion för att börja jobba som projektledare på avdelning VS hos Galären. På Galären kommer hans fokus att ligga på energioptimering av fastigheter. Genom att koppla upp all ventilation och alla värmecentraler i alla fastigheter mot ett överordnat styrsystem får man en helt annan möjlighet att energioptimera.
– Kan vi sitta på kontoret och övervaka våra fastigheter digitalt ser vi direkt om vi har någon energitjuv i vårt fastighetsbestånd, säger han.

Vasaloppet i sikte

Jonatan Nilsson har genom hårt arbete och ett brinnande intresse tagit sig dit han är i dag. När han var 29 år utbildade sig Jonatan till rörmokare och jobbade som det i fem år innan han började som projektledare på Caverion. Det var som entreprenör han kom i kontakt med Galären.
– Jag jobbade med många projekt åt Galären. Och på den vägen började det. Nu sitter jag här och det känns oerhört bra, säger Jonatan Nilsson som bara efter sju veckor verkligen trivs på jobbet.
– Det är en framåtanda, hög fart och väldigt mycket kompetens. Sedan har Galären en helt annan strategi än vad jag är van vid. Man tänker långsiktigt och fokuserar inte bara på kortsiktiga resultat, säger han.
När han inte är med sina två barn har han på senaste åkt mycket skidor. I skrivande stund är han nämligen på väg till Sälen för att ta sig an en historisk sträcka – Vasaloppet.
– Jag vill understryka att jag inte är något annat än en glad motionär. Tar jag mig in under åtta timmar så är jag nöjd, säger han.

Vi hälsar Jonatan Nilsson varmt välkommen till Galären.

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Han är en engagerad och erfaren ekonom som sedan i februari arbetar som controller hos oss. Läs mer om honom här.
En trevlig midsommar önskar vi er

En trevlig midsommar önskar vi er

Midsommarveckan är här, och det innebär lite ändrade öppettider hos oss på Galären.
Vi önskar en trevlig nationaldag

Vi önskar en trevlig nationaldag

Torsdag den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag och vårt kontor och vår bobutik håller stängt.