Jobbet tog honom 12 varv runt jorden

Det kanske kändes jobbigt att ta sig till jobbet imorse. Då borde det här höja din motivation en aning. Galärens senaste tillskott kör nämligen totalt 20 mil till och från jobbet varje dag, och har gjort så i tolv år. För att sätta perspektiv på det så har Jonatan Nilsson nästan tagit sig tolv varv runt jorden under de åren.

Tycker du att du har långt till jobbet? Alldeles för många minuter till bussen? Sitter kanske fast i bilkö i flera minuter? Du kan sluta klaga nu. Möt Jonatan Nilsson, 45, från Kalix – som kör drygt 20 mil varje tag. Måndag till fredag, fem dagar i veckan. Och han har gjort det i tolv år.
– Ja det har ju blivit några mil med åren. Men nu kör jag med gott samvete sedan jag började hos Galären, säger Jonatan som syftar på personalelbilen som nu tar honom mellan Kalix och Luleå.
Det var kring årsskiftet som Jonatan Nilsson lämnade sin gamla roll som projektledare hos Caverion för att börja jobba som projektledare på avdelning VS hos Galären. På Galären kommer hans fokus att ligga på energioptimering av fastigheter. Genom att koppla upp all ventilation och alla värmecentraler i alla fastigheter mot ett överordnat styrsystem får man en helt annan möjlighet att energioptimera.
– Kan vi sitta på kontoret och övervaka våra fastigheter digitalt ser vi direkt om vi har någon energitjuv i vårt fastighetsbestånd, säger han.

Vasaloppet i sikte

Jonatan Nilsson har genom hårt arbete och ett brinnande intresse tagit sig dit han är i dag. När han var 29 år utbildade sig Jonatan till rörmokare och jobbade som det i fem år innan han började som projektledare på Caverion. Det var som entreprenör han kom i kontakt med Galären.
– Jag jobbade med många projekt åt Galären. Och på den vägen började det. Nu sitter jag här och det känns oerhört bra, säger Jonatan Nilsson som bara efter sju veckor verkligen trivs på jobbet.
– Det är en framåtanda, hög fart och väldigt mycket kompetens. Sedan har Galären en helt annan strategi än vad jag är van vid. Man tänker långsiktigt och fokuserar inte bara på kortsiktiga resultat, säger han.
När han inte är med sina två barn har han på senaste åkt mycket skidor. I skrivande stund är han nämligen på väg till Sälen för att ta sig an en historisk sträcka – Vasaloppet.
– Jag vill understryka att jag inte är något annat än en glad motionär. Tar jag mig in under åtta timmar så är jag nöjd, säger han.

Vi hälsar Jonatan Nilsson varmt välkommen till Galären.

Starkt växande intresse för affärslokaler i Luleå

Starkt växande intresse för affärslokaler i Luleå

På kort tid har ytterligare drygt 8 000 kvm ytor till ett värde av ca 5 miljoner kronor årligen hyrts ut till olika företag. Läs mer här.
Träffa oss under Luleå Pride

Träffa oss under Luleå Pride

Fredag den 18/8 och lördag den 19/8 träffar du oss i Stadsparken under Luleå Pride. Kom dit och säg hej!
Lunchstängt vecka 26-32

Lunchstängt vecka 26-32

Under vecka 26-32 håller vi lunchstängt måndag-fredag mellan kl. 12-13.