Izakaya har kommit till stan

I oktober öppnade restaurang Izakaya på Köpmangatan 18 i Luleå. Här erbjuds gästerna asiatisk mat där både det koreanska och japanska köket tar stor plats. Bakom satsningen står Lisa Liu Wanhua, Wei Jie Chen och Wan Bin Liu.

– Izakaya är ett japanskt begrepp och man kan beskriva det som en lugn miljö dit man går efter jobbet för att äta och dricka något gott, förklarar Lisa Liu Wanhua.

Lisa Liu Wanhua flyttade från Kina till Sverige 2001 och har drivit många restauranger sedan dess. De tre delägarna tyckte att ett ställe som Izakaya saknades i Luleå, inte minst när det gäller prisnivåerna.
– Vi serverar stora portioner som kostar mellan 159–189 kronor. All vår fisk och allt kött köper vi från lokala producenter. Det är riktigt bra kvalité på våra råvaror. Våra uppläggningsfat är också unika och något som våra gäster uppskattar mycket, säger Lisa Liu Wanhua.

Njuta i lugn och ro

Lokalen som är drygt 320 kvadratmeter stor är fördelad på två våningar och erbjuder 110 sittplatser.
– Jag visste att lokalen var ledig så jag frågade Galären om jag inte kunde få komma och titta på den och presentera vår idé. Galären trodde på oss och vårt koncept. Vi har flyttat in i befintlig lokal men vi har målat väggarna, slipat och målat borden och beställt lampor som syns bra även utifrån. Den här lokalen, som också har en nedervåning, passar väldigt bra just för att komma hit efter jobbet och bara slappna av i lugn och ro.

Lisa Liu Wanhua uppskattar lokalen och tror på läget till den nya restaurangen.
– Vi erbjuder mat som folk vill ha och det finns bra med parkeringsplatser här. Det är redan bra med folk här, både dag- och kvällstid. Men vi ser självklart fram emot att ännu fler Luleåbor hittar hit.

Izakaya har precis börjat med att erbjuda sushi på ett nytt vis och de kommer även att ta fram en pubmeny där gästerna får möjlighet att dela på flera små rätter.
– Det vi serverar här är en ny typ av sushi som inte finns i Luleå, vi kallar det sushi sandwich.

Norrbottens museum och Galären i nytt samarbete

Norrbottens museum och Galären i nytt samarbete

Norrbottens museum har tecknat avtal om drygt 600 kvm lokaler hos Galären för att lösa verksamhetens behov av magasinering.
Vi vill veta hur våra hyresgäster trivs hos oss

Vi vill veta hur våra hyresgäster trivs hos oss

Just nu genomför vi en undersökning med våra bostads- och lokalhyresgäster för att få veta hur de trivs hos oss och hur de upplever vår service.
Galären tecknar nytt hyresavtal med Skatteverket

Galären tecknar nytt hyresavtal med Skatteverket

Det nya avtalet är tecknat på 6 år och avser ca 2 000 kvm lokaler för myndighetens nya kontor i Luleå.