Hyresförhandlingen för bostadshyrorna 2020 är klar

Förhandlingen med Hyresgästföreningen om hyrorna för Galärens bostäder 2020 är nu klar. Parterna är överens om en höjning med 1,72 %. De nya hyrorna gäller från och med 2020-04-01.

Hyrorna justeras retroaktivt på nästa hyresavi.  Är du bostadshyresgäst hos oss ser du den nya hyran som du skall betala på kommande avi.

Vi förstår att en hyreshöjning kan upplevas ansträngande för dig som privatperson på grund av den tid vi står i nu. Vårt problem som fastighetsägare är att kommunen höjt kostnaden för vatten och avlopp, renhållning samt att Luleå Energi har höjt priserna för både el abonnemanget för fastigheten och fjärrvärmekostnaden. Detta drar för oss ihop till stora kostnader. Vi i vår tur kan inte få våra kostnadsökningar skjutna på eftersom det var kostnader som vi fick redan vid årsskiftet. Vi försöker att få så små retroaktiva kostnader som möjligt för våra hyresgäster då det blir ännu värre med en högre kostnad att beta av senare.

En normalhyra ligger ofta kring 7000 kr i månaden och hyreshöjningen om 1,72% utgör då ca 120 kr.

Har du frågor om din nya hyra, är du välkommen att kontakta oss på 0920-23 51 51.

Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.
Glad påsk!

Glad påsk!

Med anledning av påsken har vi lite ändrade öppettider under vecka 13-14. Se våra aktuella tider här.