Galären växer med ytterligare en fastighet i Luleå 

Idag förvärvade Galärenkoncernen en kontorsfastighet i centrala Luleå. Förvärvet avser fastigheten Fjärilen 3 på Hornsgatan 12 på Varvet.

Fastigheten Fjärilen 3 utgörs av en mindre kontorsbyggnad i tre plan med drygt 600 kvm lokaler och ett drygt tiotal företagshyresgäster. Säljare av fastigheten är RgHg Fastighets AB.

Fastigheten kommer tillsvidare att förvaltas i Galärenkoncernens ägo. Men koncernen ser framtida utvecklingsmöjligheter för fastigheten.

– Vi är glada att kunna öka vårt bestånd med ytterligare en fastighet, dessutom ett stenkast från vår nyproducerade bostadsfastighet i kvarteret Hägern, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå. Anledningen till förvärvet är att fastigheten har framtida utvecklingspotential. I en mer långsiktig plan ser vi möjlighet till nyproduktion av bostäder på fastigheten, en sådan plan kan dock realiseras först om några år, berättar Gunnar vidare.Galären tillträder fastigheten den 22 december i år.

– Galärens långsiktiga, strategiska plan är att vikta om portföljen till fler bostäder och är ett arbete som pågått sedan ett antal år tillbaka. Det här förvärvet är helt i led med den planen, berättar Örjan Lindström, CFO och vvd på Galären i Luleå. Vi ser en fantastisk möjlighet att i framtiden utveckla en attraktiv bostadsfastighet på Fjärilen 3, lägger han till.

För mer information om förvärvet, kontakta:
•    Gunnar Tåhlin, vd Galären i Luleå, tel: 070-648 14 10, mail: gunnar.tahlin@galaren.se
•    Örjan Lindström, CFO, vvd, Galären i Luleå, tel: 070-601 08 68, mail: orjan.lindstrom@galaren.se

Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.
Glad påsk!

Glad påsk!

Med anledning av påsken har vi lite ändrade öppettider under vecka 13-14. Se våra aktuella tider här.