Galären välkomnar skogstokig projektledare

Kärleken tog honom till Luleå och längtan efter en mer övergripande yrkesroll tog honom till Galären. Säg hej till vår nya byggprojektledare Robert Sandberg.

Att den 30-årige småbarnspappan Robert skulle lämna hemstaden Norrtälje för Luleå hade han aldrig gissat. Men när han träffade kärleken Evelina blev Luleå målet och sedan 2018 titulerar han sig Luleåbo.
– Min fru är uppvuxen här och efter studier och jobb i både Uppsala och Norrtälje längtade hon hem. Vi hade besökt Luleå många gånger och jag ville ge det en chans. Vintrarna med mängden snö och de fina skidspåren lockade också, säger Robert.

Robert har en sju år lång bakgrund inom byggbranschen och kommer senast från NYAB Sverige AB. Där axlade han rollen som arbetsledare under tre år, fram till att längtan efter en mer övergripande yrkesroll blev för stor.
– Som arbetsledare är du med mitt i processen, när ett projekt rullar för fullt. Jag vill vara med från ax till limpa. Därför känns projektledarrollen helt rätt för mig.

”Jag fick en fin bild av Galären”
Samtidigt som Robert hade börjat snegla efter andra yrkesalternativ sökte Galären en ny projektledare. Ett förutsättningslöst möte bokades in och Robert lämnade Västra Varvsgatan med en bra känsla.
– Jag fick en fin bild av Galären och knappt en månad efter det första mötet hade jag skrivit på kontraktet.

Den 30 augusti påbörjade Robert tjänsten som projektledare och han ångrar inte en sekund.
– Det känns helt rätt. Det är en väldigt familjär och lättsam känsla här, jag kan fråga vem som helst om vad som helst känns det som. Jag är ödmjuk inför uppgiften och tror att det här är rätt plats att utvecklas på. På ett mindre företag som Galären är också beslutsvägarna mycket kortare och det uppskattar jag.

Här får Robert vara med hela vägen, från att en idé kläcks till att projektet lämnas över till förvaltningssidan.

– Jag tycker att det är väldigt stimulerande att ha kontroll över alla faser. Varierande arbetsuppgifter med allt från att delta på bygg- och projektmöten till att vara med ute på plats och bolla idéer med byggentreprenörerna är sådant som jag verkligen ser fram emot.

Att Robert hamnade i byggbranschen som sedan blev fastighetsbranschen är lite av en slump. Som den skogsmulle han är, velade han länge mellan skogen och något mer byggtekniskt. Något år efter gymnasiet föll lotten på KTH:s utbildning Byggproduktion, men skogsmulle – det kommer han alltid att vara.
– Jag har varit väldigt mycket i skogen sedan barnsben, det är där jag laddar batterierna absolut bäst med allt från jakt och fiske till skidåkning och orientering.

Orientering är något Robert tidigare sysslat med på en ganska hög nivå, och att han hittat hela vägen till Galären är vi väldigt glada för. Varmt välkommen Robert!

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Han är en engagerad och erfaren ekonom som sedan i februari arbetar som controller hos oss. Läs mer om honom här.
En trevlig midsommar önskar vi er

En trevlig midsommar önskar vi er

Midsommarveckan är här, och det innebär lite ändrade öppettider hos oss på Galären.
Vi önskar en trevlig nationaldag

Vi önskar en trevlig nationaldag

Torsdag den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag och vårt kontor och vår bobutik håller stängt.