Galären uppmanar till återbruk

Så sent som i juni köpte vi på Galären fastigheten Gersen 2 med adress Sandviksgatan 68 A-B. Den befintliga bostadsbyggnaden på tomten är i mycket dåligt skick och mögelangripen, därför har vi ansökt om rivningslov hos kommunen. Trots att byggnaden är otjänlig att bo i finns det mycket inne i byggnaden att ta tillvara på. Nu uppmanar vi Luleåborna att hjälpa oss med återbruket.

Genom en intresseanmälan har allmänheten möjlighet att få komma och ta hand om saker de har nytta av. Totalt är det 15 lägenheter med trapphus och källare som ska tömmas. Det som ska återbrukas är allt ifrån innerdörrar, fönster och vitvaror till badrumsinredning, köksinredning, garderober och lister. Syftet är att sakerna tas om hand och används av den som hämtar dem. Allt tillhandahålls kostnadsfritt mot att man själv ombesörjer att montera ner och hämta det man vill ha vid en av oss angiven tidpunkt.

Anmäl ditt intresse för återbruk genom att skicka ditt namn, ditt telefonnummer och din e-postadress till projekt@galaren.se senast söndag den 13 september. 

Vi meddelar intressenterna vilka som får möjlighet att hämta inredning under vecka 38.

Intressenterna som får möjlighet att hämta inredning under angivna dagar måste ha möjlighet att anpassa sig till de tider som vi presenterar för dem vid återkoppling på intresseanmälan. När man får tillträde till byggnaden får man ta det man vill ha och behöver.

Tillträdet sker på egen risk och vi uppmanar till försiktighet. Bygghjälmar och varselvästar tillhandahålls på plats.

Återbruk
Gersen
Rivning
Återvinning
Galärens Kultur- och samhällsbyggnadspris 2022

Galärens Kultur- och samhällsbyggnadspris 2022

Vinnaren till Årets Kultur- och samhällsbyggnadspris blev Lule Stassteater som fick ta emot priset om 50 000 kr under Luleå Business Awards galakväll den 3 juni.
Galären nyproducerar bostäder utan bygglov

Galären nyproducerar bostäder utan bygglov

Galären har byggt tolv nya bostäder på Varvet i Luleå som kommer att erbjudas med gratis hyra vid inflyttningen våren 2022. Läs mer här.
Återbruk av utemöbler den 9 november

Återbruk av utemöbler den 9 november

Tisdag den 9 /11 skänker vi bort ett antal utebord i olika modeller och storlekar som blivit över från våra fastigheter. Läs mer om hur det går till här.