Galären inleder samarbete med Lule Stassteater

Galären och Lule Stassteater har tecknat ett samarbetsavtal. Samarbetet är en del av Galärens arbete för livet mellan husen, där kulturen spelar en viktig roll.

Lule Stassteater är en ideell förening som startades redan 1975 och är en av Sveriges äldsta fria professionella teatergrupper med uppdrag att producera kvalitetsteater för barn och unga. Lule Stassteater och Galären förenar sig i kulturens viktiga betydelse för stadens attraktivitet.

Galärens uppdrag omfattar, förutom att äga, utveckla och förvalta fastigheter, att bidra till stadens utveckling.

– Mångfald och variation i stadens utbud av nöjen, kulturevenemang, sport och fritidsaktiviteter är framgångsfaktorer för livet i Luleå. Ett rikt utbud av kultur även för barn och unga är viktigt för stadens attraktivitet, säger Galärens kommunikationschef Veronika Johansson. Livet i våra hus med lokaler och bostäder är lika viktigt som livet mellan husen. Det tycker vi att Lule Stassteater på ett fint sätt bidrar till i Luleå, berättar hon vidare.

Lule Stassteater är kanske mest känd för sin julkalender som spelas i Luleås stadspark varje år i december. Men de bedriver även en verksamhet med sommarteater, teaterkurser, sjukhusclowner, turnerande scenkonst för barn och unga över hela Norrbotten.

– Det känns jättekul att Galären ser vårt viktiga arbete och att de engagerar sig både för kulturlivet och barn och ungdomar i Luleå. Vi är en teater för alla barn och unga. Förutom professionell scenkonst, teaterkurser och sjukhusclownernas verksamhet bedriver vi även projekt med Barnkonventionen i fokus. Barnens rättigheter genomsyrar all vår verksamhet på teatern, säger Jonna Valikainen på Lule Stassteater.

Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.
Glad påsk!

Glad påsk!

Med anledning av påsken har vi lite ändrade öppettider under vecka 13-14. Se våra aktuella tider här.