Galären gör ny stor uthyrning om 3 – 5000 kvm i Luleå

Galären har tecknat avtal med Praktiska Sverige AB om nya lokaler på Skutviken i Luleå. Uthyrningen avser minst 3 000 kvm utbildningslokaler på fastigheten Vattenormen 2, med attraktivt läge intill Luleås största infartsled.

Praktiska Sverige AB, som bedriver gymnasiala utbildningar med praktisk inriktning, ingår i AcadeMedia-koncernen.

– Det här är en stor och spännande uthyrning till en bra och långsiktig hyresgäst, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären. Det här är ett av Luleås absolut bästa lägen med en byggnad som vi nu ska ta tillvara alla kvalitéer i och skapa något som vi alla luleåbor kan vara stolta över. Detta är viktigt då antalet människor som ser byggnaden dagligen är ca 50 000, säger Gunnar vidare.

Praktiska Gymnasiet finns sedan tidigare på flera lokaliseringar på Ytterviken i Luleå, men kan nu sammanföra sina verksamheter på ett och samma ställe. Tack vare ett långsiktigt hyresavtal om 10 år kan Galären satsa på riktigt bra arkitektoniska kvalitéer.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera den här lösningen för Praktiska gymnasiet i Luleå. Samarbetet med Fastighetsbolaget Galären innebär att vi nu kan etablera oss på ett attraktivt läge med goda förbindelser för eleverna att ta sig till och från skolan. Tillsammans med Galären bygger vi nu en modern och attraktiv gymnasieskola för framtiden. Vi har ett ökat intresse för praktiska utbildningar i Luleå som är kopplat till stadens expansion. Därför ligger satsningen på skolan helt rätt i tiden, säger Peter Andersson, fastighetsdirektör AcadeMedia.

Nu väntar projektering, upphandling och byggtid innan lokalerna kan tas i bruk.

– Vi påbörjar projekteringen direkt, och de nya utbildningslokalerna ska stå klara för Praktiska Gymnasiet till skolstarten 2020, säger Magnus Bjuhr, projektchef på Galären. Praktiska tar större delen av byggnaden men vi ska renovera och bygga om resterande delar så hela miljön blir riktigt spännande, berättar Magnus vidare.

För utförligare upplysningar, kontakta:
Peter Andersson, Fastighetsdirektör Academedia, tel:+46703062800, peter.andersson@academedia.se
Magnus Bjuhr, projektchef/vvd Galären, tel: +46703556428 eller magnus.bjuhr@galaren.se
Gunnar Tåhlin, vd Galären, tel: +46706481410 eller gunnar.tahlin@galaren.se


Om Praktiska gymnasiet:
Praktiska gymnasiet startade 1999 och består idag av totalt 33 skolor över hela Sverige vars målsättning är att vara ledande inom yrkes- och lärlingsutbildningar. Skolorna erbjuder tillsammans totalt 13 program, 38 inriktningar och mer än 100 yrkesutgångar där man varvar teori med praktik i form av APL och lärlingsplatser i nära samarbete med näringslivet. 2017 förvärvade AcadeMedia Praktiska gymnasiet.

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.
Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi flyttar till större lokaler på Storgatan 52A i Luleå. Den 5 april har restaurangen premiär på den nya adressen.
Stark Arkitekter till nya lokaler

Stark Arkitekter till nya lokaler

I maj hittar man arkitektkontoret en trappa upp på Storgatan 52 i centrala Luleå. Läs mer här!