Galären bygger ut åt Rikshem i Luleå

PRESSMEDDELANDE: Rikshem hyr sedan tidigare kontor hos Galären. Nu har Rikshem tecknat avtal om nya lokaler på Skutviken. Av totalt 700 kvm, är drygt 400 kvm nyproduktion.

2015 etablerade sig Rikshem som en ny aktör på Luleås bostadsmarknad och är idag en av kommunens större fastighetsägare. Rikshem har sitt kontor i en av Galärens fastigheter inne i centrum. Nu finns behov av en större lokal och i slutet av året går flytten till Skutviken.

– I takt med att vi utvecklas i Luleå har vi behov av en lokal planerad utifrån vår verksamhet, säger Ulf Ohlsson fastighetschef på Rikshem i Luleå. Läget på Skutviken och Gammelstadsvägen är en bra utgångspunkt varifrån vi enkelt kan nå ut till alla våra fastighetsområden. Lokalen har utformats tillsammans  med Galären och Tirsén & Aili Arkitekter för att passa verksamhetens behov.

De nya lokalerna utgör ca 700 kvm, varav drygt 400 kvm avser nyproduktion. När lokalen står klar ska den bland annat inrymma kundmottagning, kontor, konferensrum, omklädningsrum  samt plats för uppställning och laddning av bilar.

Både Riksbyggen och Heimstaden finns sedan tidigare på samma fastighet.

– Vi känner oss stolta över att få hyra ut lokaler till kollegor i branschen, säger Vincent Lundahl på Galären som varit delaktig i uthyrningen. Att vi nu dessutom har ett kluster av kollegor på samma fastighet och att samtliga aktörer väljer att satsa i Luleå är extra roligt, berättar Vincent Lundahl vidare.

Om- och nybyggnationerna för Rikshem kräver några månader av projektering och byggtid. I dagarna har entreprenörerna SA Englund, Elcom, Ivab och Assemblin handlats upp till projektet.

För utförligare upplysningar, kontakta

Vincent Lundahl, lokaluthyrare Galären, 070-779 44 00 eller vincent.lundahl@galaren.se
Ulf Ohlsson, Fastighetschef Rikshem Luleå, 072-080 19 61 eller ulf.ohlsson@rikshem.se

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.
Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi flyttar till större lokaler på Storgatan 52A i Luleå. Den 5 april har restaurangen premiär på den nya adressen.
Stark Arkitekter till nya lokaler

Stark Arkitekter till nya lokaler

I maj hittar man arkitektkontoret en trappa upp på Storgatan 52 i centrala Luleå. Läs mer här!