Ett liv av balans och byggen

Vid 63 års ålder är Luleåbon Johan Lundström inte bara en erfaren fastighetsskötare utan även en passionerad skapare av egna byggprojekt. Idag är han en del av gänget på Galären.

Johans karriär tog sin början redan när han var 15 år då han fick ett jobberbjudande på ett lager genom fotbollsklubben där han spelade. Sedan dess har han arbetat med många olika saker. Under 11 år arbetade han som kanslist och fastighetsskötare åt Luleå Motorsällskap.
– Det gav mig möjlighet att både titta på tävlingar och upprätthålla anläggningar, berättar han.

Efter de åren väntade ett år på företaget JDM, vilket ledde till hans nuvarande anställning som fastighetsskötare på Galären från och med maj 2023.
– Jag trivs otroligt bra på Galären. En vanlig arbetsdag kan innefatta allt från att arbeta med avlopp och snickerier till att reparera portar eller skotta snö. Dagarna går fort när det är många olika saker att göra, vilket passar mig. Jag älskar att snickra, reparera, designa och bygga – inte bara under arbetstid.

Sedan 90-talet har Johan, tillsammans med sin fru, en stuga på Sandön där de tillbringar mycket tid. Där har Johan byggt både det ena och det andra.
– Till vardags bor vi i lägenhet men det är på Sandön jag har mitt livsverk och min hobby. Där har jag byggt storstuga, bastu, gäststuga, förråd och utedass. Vi är där nästan varje helg, säger han.

Byggnationerna på Sandön pågår ständigt och Johan menar att han lyckats kombinera bygge och småbarnsliv på ett sätt som inte skapat dåligt samvete. Lusten har fått styra.
– Kanske är det därför det har tagit så lång tid, att jag har tagit pauser för att spendera tid med barnen. Det har varit viktigt för mig att hinna leka med dem. Men vi tycker om samma saker, som att basta och bada, så det har fungerat bra. Det är väl det som är viktigt här i livet – att kunna balansera olika delar. Oavsett om det är jobb och familj eller hobbys och småbarnsliv. Men det tycker jag att jag har lyckats bra med.

De tre barnen är stora nu och när den äldsta dottern vann första SM-guldet tillsammans med Northland Basket var Johan såklart på plats.
– Basket har varit en stor del av vårt liv under en lång period, där man skjutsat, tittat och följt på turneringar. Det var en rolig tid, jag tittar fortfarande på basket lite nu och då men det är inte så mycket. Jag tränar desto mer själv.

Ja, fyra till fem gånger i veckan ser Johan till att vara på gymmet. Ibland blir det morgonpass med indoor walking men oftast består lunchträningarna av spinning.
– Jag har kommit till en punkt där jag faktiskt tycker att det är roligt så det känns väldigt bra. Till en början försöker man ju alltid hitta ursäkter för att inte träna men det har jag lämnat bakom mig, skrattar han.

Ai Skin – personlig hudvård med passion

Ai Skin – personlig hudvård med passion

Kliniken Ai Skin har öppnat på Rådhustorget 4 i centrala Luleå. Här erbjuds skräddarsydda behandlingar med fokus på att främja en hälsosam hud.
Galären är nominerad till Kundkristallen 2024

Galären är nominerad till Kundkristallen 2024

Vi är nominerade i kategorin Största lyft serviceindex bostäder för vårt resultat i den senaste hyresgästundersökningen.
Lunchstängt i bobutiken 1 februari-8 mars

Lunchstängt i bobutiken 1 februari-8 mars

Under en tid framöver håller vi stängt i bobutiken mellan kl 12.00-13.00.