Ett ännu attraktivare Notviksstan väntar

I april flyttar Solar Sverige AB in i nya lokaler om 900 m2 med proffsbutik, lager och personalytor på Banvägen 23.

I lokalen intill Gunnar Karlsens kontor på Notviksstan är byggprocessen i full gång. Här anpassas befintliga butiksytor till proffsbutik, lager och personalytor. Ett av Europas ledande sourcing- och serviceföretag, med verksamhet främst inom el, VVS och ventilationsteknik, flyttar snart in.
– Solar sitter för närvarande i våra lokaler på Skutviken, men de var helt enkelt i behov av större lokaler med tanke på den gröna omställningen som sker här i Norrbotten, säger Robert Sandberg, projektledare på Galären.

Efter en dialog presenterade Galären den aktuella lokalen på Banvägen och responsen var positiv.
– Det här är ett strategiskt bra läge och de befintliga butiksytorna är väldigt generösa och anpassningarna få, vilket gjorde att Solar var väldigt positiva från start. I höstas presenterade vi ett förslag som vi trodde skulle passa utifrån deras behov där vi också visade hur vi med enkla medel kunde anpassa ytorna efter deras verksamhet, säger Robert Sandberg.

Ljus och rymd i kombination
När kunderna kommer in i lokalen kommer de direkt att mötas av en välkomnande yta för kundfika, en central plats som blivit alltmer populär. Takhöjden bjuder på generösa 5,5 meter och kommer att prydas av ett nedpendlat undertak med infälld belysning. Golvet består av en spacklad och slipad yta medan det läggs mattor i de fem kontoren.

– I övrigt är vi mitt i byggproduktionen just nu. Utvändigt bygger vi dels en lastkaj, men vi ser också till att skapa ett rejält ljusinsläpp tack vare fönsteröppningar i tegelfasaden som ger plats åt tre meter höga fönster som väger runt 250 kilo styck.

– Vi kommer även att installera två nya portar som kläs i samma kopparmetallicplåt som återfinns på andra delar av byggnadens fasad. Och vid entrén gör vi en inglasad altan för att kunder och medarbetare ska kunna sitta där sommartid, avslutar Robert.

Galären bygger för att klara kraven för att miljöcertifiera byggnaden enligt Green building där kriterierna är att sänka energiförbrukningen i fastigheten med 25 procent mot kraven i BBR (Boverkets byggregler).

Möt Susanne, vår nya kundtjänstadministratör

Möt Susanne, vår nya kundtjänstadministratör

Efter många år inom familjeföretaget var det dags att prova något nytt, och sedan i februari arbetar hon hos oss på Galären.
Hemlängtan styrde Martina till Galären

Hemlängtan styrde Martina till Galären

Efter några år på vift i Halmstad, där hon arbetade i fastighetsbranschen, är hon tillbaka som vår nya kundtjänstadministratör.
Vi välkomnar vår nya controller Robert

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Han är en engagerad och erfaren ekonom som sedan i februari arbetar som controller hos oss. Läs mer om honom här.