Emelie har hittat hem hos Galären 

Hon är frisörstudenten som blev kalkylingenjör och den självklara ordföranden i bostadsrättsföreningen. En person som får saker att hända och som får energi av att hjälpa människor, och byggnader med för den delen. Vi välkomnar vår nya förvaltare Emelie Renlund!

Vägen till jobbet som förvaltare har varit både krokig och spretig. Efter examen från frisörgymnasiet i Luleå tog Emelie sitt pick och pack och flyttade till Umeå. Där studerade hon både företagsekonomi och tog en högskoleexamen i journalistik med inriktning mot kultur. När hon återvände till Luleå 2013 hade lokaltidningarnas redaktioner börjat krympas ner och Emelie insåg sakteligen att hon kanske inte alls ville jobba som reporter och mellanlandade då på Telia där hon under 6,5 år var en bekant stämma som både kundrådgivare, teamcontroller och teamleader. I jakt på nya utmaningar snubblade hon till slut över LTU’s tvååriga högskoleutbildning i samhällsbyggnad – en praktiskt inriktad utbildning som gav henne både god insyn och kontakter i branschen.
– Det jag tycker är så intressant med just byggnader är att om man tänker hållbart kan de leva under en väldigt lång tid. Jag motiveras av att få vara med och utveckla staden jag själv bor i, det är så kul att få jobba för just Galären som också har en lokal förankring.

Med utvecklingen i fokus
Med både en bror som är verksam inom byggbranschen och en pappa som är elektriker tycks äpplet inte fallit så långt från trädet. När vi frågar henne vad hon tycker är roligast med den nya tjänsten säger hon:
– Det som är roligast med mitt jobb är att jag får träffa många olika människor och bidra till att både privatpersoner och företag får en trivsam miljö att vistas i. Även att jag får vara med och utveckla Luleå som stad och tillsammans med Galären bygga ett mer hållbart samhälle. Nu känner jag verkligen att jag har hittat hem!

Full fart både på jobbet och privat
Hos oss på Galären kommer Emelie, tillsammans med förvaltningsteamet, ansvara för hela Galärens fastighetsbestånd och se till att det underhålls och utvecklas. Och det här med att förvalta och utveckla är något hon är van vid sedan innan då hennes förvaltningsintresse även rinner över till det privata där hon är en engagerad bostadsrättsordförande hemma på Mjölkudden.
– Jag har alltid blivit tilldelad, och tagit på mig, ledarroller. Jag gillar att få saker att hända och jag älskar att se till att alla har det så bra de kan ha det, både på jobbet och privat.

Emelie tycks vara i farten mest hela tiden, under pandemin blir det såklart inte så många resor men även på hemmaplan är det full fart både i skidspåret och löpspåret.
– Jag älskar att resa och lägger många timmar på löpning, skidåkning och andra friluftsaktiviteter beroende på årstid, gärna tillsammans med familj och vänner.

Vi välkomnar Emelie ombord på den här resan. 

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Han är en engagerad och erfaren ekonom som sedan i februari arbetar som controller hos oss. Läs mer om honom här.
En trevlig midsommar önskar vi er

En trevlig midsommar önskar vi er

Midsommarveckan är här, och det innebär lite ändrade öppettider hos oss på Galären.
Vi önskar en trevlig nationaldag

Vi önskar en trevlig nationaldag

Torsdag den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag och vårt kontor och vår bobutik håller stängt.