Eitech expanderar i Luleå

Från och med 1 januari 2021 huserar vår lokalhyresgäst Eitech i större lokaler sedan vi gemensamt investerat i en långsiktig ombyggnation och förädling av ytorna.

Eitech är ett lokalt varumärke inom franska VINCI Energies-koncernen, en av de större globala aktörerna inom infrastruktur, industri, IT och tjänstesektorn. Eitech levererar allt från kompletta projekt och helhetslösningar till löpande installations- och servicetjänster inom elteknik. De finns från Kiruna i norr till Malmö i söder och på Torpslingan 10A i Luleå sitter 70 anställda – som efter att företaget tog över ytorna där NCC tidigare hade sin byggservice nu har 400 kvadratmeter större yta att trivas på.

– Nu har vi äntligen fler kontor, två fikarum, bastu och bättre möjligheter för omklädning, säger Regionchefen Kurt Johansson.

Här har de suttit i cirka sex år och från årsskiftet 20/21 har de alltså drygt totalt 1000 kvadratmeter att röra sig på. Medarbetarna har visat stort engagemang för att nå en hög nivå av trivsel vilket går hand i hand med företagets ledord – Med hjärna, med hjärta, tillsammans.

– Vår öppenhet ska göra att vi använder allas tankar, alla ska alltså få komma till tals. Hjärta handlar dels om säkerhet, som är det viktigaste i allt vi gör samt att vi ska bry oss och ta hand om varandra, vår personal och våra kunder. Sen är såklart samarbetet superviktigt, både internt men också med kunder och leverantörer. Det är inte bara tre ord, det är en självklarhet och vår vardag.

Människa och miljö
Att göra saker tillsammans har också resulterat i att det är medarbetarna själva som renoverat och inrett de nya ytorna.

– Personalen har fått skapa sin egen miljö. Förutom att vi har sparat pengar så har det också handlat om team building. Vi har byggt bastu och fixat med inredningen. Att köpa färg och måla ihop kan betyda mer än vad man tror, säger Kurt Johansson.

– Vi har också en ny godsmottagning och en ny verkstad där vi kan skruva mindre montagejobb. Just nu upphandlas elbilar för alla enheter i Norrbotten så i sommar ska vi också sätta upp laddstationer och vi har planer på att få till en fullvärdig miljöstation på innergården, där vi sorterar kablar och avfall med mera.

Det slutar inte där. Inom kort kommer också ny belysning att pryda fasaden.
– Ja, det ska synas tydligt att vi är ett installationsföretag.

Kurt har arbetet i företaget i fyra år och menar att även om marknaden växer och kunderna är fler, så är personalens kompetens och drivkraft alltid det viktigaste. Utökningen av ytorna har möjliggjort att Eitech kan rekrytera nya tjänster till Luleå.

– Målet är inte att vara störst utan att ha harmoni, men att växa är en förutsättning om vi ska vara en del av de utmaningar som finns i Norrbotten. Det satsas stort i länet just nu och det kommer fler stora projekt som vi tror att vi kan tillföra något bra i.

Områden Eitech verkar inom:
Elinstallation
Larm och säkerhet
Projekthelhet
Kraftmontage
Service
Verkstadsproduktion
Instrumentmontage
Reservkraft och avbrottsfri kraft

På bilden: Kurt Johansson, Regionchef Norrbotten på Eitech.

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Wibergs flyttar till nya lokaler på Ytterviken i Luleå

Företaget har tecknat hyresavtal om nya lokaler om drygt 900 kvm på Torpslingan 23. Inflyttningen är planerad till december 2024.
Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Norrbottens museum flyttar in i nytt föremålsmagasin

Efter en lång jakt på lämpliga lokaler har delar av museets samlingar äntligen hittat ett nytt hem.
Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.