Deli och matbar öppnar i Bergströmska gården

Till sommaren står en ny deli- och matbar redo att välkomna hungriga gäster i Luleå. Samma ägargrupp som inom kort öppnar Karl August och Aiko i f.d. Tallkottens lokaler i Elite Stadshotellet Luleå hyr nu lokaler av Galären för att öppna upp i bottenplanet på Bergströmska Gården.

– Vi har längtat efter att hitta en verksamhet likt denna för att både ge staden och Bergströmska gården liv. Vi har länge velat öppna upp Bergströmska för allmänheten och göra den anrika gården mer publik för Luleåbor och besökare. Nu kan vi göra det med både deli och matbar i samma koncept, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå.

Den nya satsningen ska komplettera Taverna Gusto som sedan tidigare finns på Bergströmska och verksamheterna ska tillsammans skapa en ny helhetskänsla för innergården.

Utöver kvalitativa ost- och charkprodukter kommer delin även erbjuda lunchlådor, egen pasta, nybakat bröd, middagspåsar, italiensk gelato, frukostpåsar, egna marinader, röror, såser med mera. Synergier med kroggruppens övriga restauranger kommer ta sig uttryck i delin, där man kommer hitta bland annat skagenröra från Karl August, kimchi från Aiko och pizzakit från Taverna Gusto.

En matbar inreds för den som vill slå sig ner för att ta en kaffe, varm sandwich, pizzettas, ost och chark, gelato eller ett glas vin. Inspirationen kommer både från Urban Deli och Sandhäxan i Stockholm.

Under sommaren kommer innergården få blomma ut med livemusik, gelatoservering, grillkvällar och övriga aktiviteter.

– Det var högt tryck på Taverna Gustos solsäkra uteservering i somras, vilket fick oss att börja blicka ut över innergården och börja fundera. Nu ser vi verkligen fram emot att kunna skapa en helhet och nyttja innergården på ett härligare sätt. Vi vill att det blir en väldigt inbjudande och levande plats, som en liten oas nära Storgatan, säger Simon Wanler.

Vi på Galären ser fram emot öppningen och välkomnar våra nya hyresgäster!

Om nya kroggruppen
Den nya kroggruppen består av Tomas Larsson, Joakim Olausson, Simon Wanler, Linnea Wanler, Hans Wanler och Joakim ”Bobo” Strand. Gruppen har en lång och bred restaurangerfarenhet såväl i Luleå som nationellt. Gruppen skapar minnesvärda helhetsupplevelser med vällagad mat och starka koncept.

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.
Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi flyttar till större lokaler på Storgatan 52A i Luleå. Den 5 april har restaurangen premiär på den nya adressen.
Stark Arkitekter till nya lokaler

Stark Arkitekter till nya lokaler

I maj hittar man arkitektkontoret en trappa upp på Storgatan 52 i centrala Luleå. Läs mer här!