DEKRAS nya lokaler tar form på Notviksstan

I juni flyttar DEKRA in i nyproduktionen på Banvägen 23 i Luleå. Ytorna om cirka 790 kvm ska inrymma verksamheterna DEKRA Industrial och DEKRA Automotive.

I den nya volymen som byggs ihop med den befintliga fastigheten intill Bodenvägen pågår arbetet för fullt. Nyproduktionen påbörjades i maj 2022 och kommer resultera i fyra våningar.

Utvändigt färdigställs nu fasaden och invändigt sätts de sista väggarna på plats. I nästa skede väntas ytskikten få sig en behandling.
– Det går jättebra och bygget fortgår enligt plan. Snart kommer alla väggar invändigt att målas, säger Lars-Göran Hedström, ansvarig byggprojektledare på Galären.

 De två verksamheterna DEKRA Industrial och DEKRA Automotive kommer att dela på ytorna. Automotive kompletterar den befintliga besiktningsanläggningen på Gammelstadsvägen och i dagsläget sitter DEKRA Industrial i Galärens lokaler på Ytterviken.
De var ute efter större lokaler som var bättre anpassade för verksamheten och nappade på det här förslaget. DEKRA Industrial är hyresgäst hos oss sedan tidigare, men Automotive är en ny del för oss och det känns väldigt roligt att även de flyttar in i den nya lokalen, säger Lars-Göran.

Fint ljusinsläpp och en ny takterrass
DEKRA Industrial tillhandahåller full service för inspektioner av byggnader, anläggningar, maskiner och infrastruktur, inklusive materialtestning och inspektion samt avancerad NDT-testning. DEKRA Automotive arbetar främst med besiktning av fordon.

Utöver färdigställandet av DEKRAs lokaler bygger vi bastu och relax för både Solar och DEKRA i det nedre planet. Vi bygger även en terrass uppe på taket där våra hyresgäster kan grilla och njuta av fina dagar tillsammans, berättar Lars-Göran Hedström.

Takhöjden i den nya besiktningshallen är 5,5 meter. I och med att det ligger i norr har stora fönster satts in för ett ökat ljusinsläpp. Här finns också helglasade garageportar och målat golv. I verkstaden slipas betonggolvet.
– Det här blir en fin lokal som anpassats för både funktion och trivsel för hyresgästen, avslutar Lars-Göran Hedström.

Galären bygger för att klara kraven för att miljöcertifiera byggnaden enligt Green building där kriterierna är att sänka energiförbrukningen i fastigheten med 25 procent mot kraven i BBR (Boverkets byggregler).

Vi söker en kundtjänstadministratör

Vi söker en kundtjänstadministratör

Vi söker en sommarvikarie med huvudansvar för Galärens kundtjänst under perioden 8 maj-31 aug. Läs mer om tjänsten här.
Annette skapar trivsel

Annette skapar trivsel

Trivselvärd, sångerska och sjukhusclown. Vi hälsar Annette Strandljung välkommen till oss på Galären!
Från oss till er alla: en riktigt god jul!

Från oss till er alla: en riktigt god jul!

Vi vill önska en god jul och ett gott nytt 2023. Våra aktuella öppettider under helgerna hittar du här.