Årets hyresförhandling för Galärens bostäder är klar

Förhandlingarna med Hyresgästföreningen gällande bostadshyrorna för 2021 är nu klara.

Ökade kostnader för bland annat vatten och avlopp, energi och renhållning har inneburit att vi tillsammans med Hyresgästföreningen kommit överens om en hyresjustering med 0,85 %. Den nya hyresnivån gäller from 1 april 2021. Hyresjusteringarna för april-juni debiteras retroaktivt på juli månads hyresavi.

– Vi förstår att en hyreshöjning kan kännas tuff i en pandemi, men man ska också veta att årets hyresjustering är lägre än tidigare år. För Galärens bostäder ligger den på 0,85 % precis som i de flesta kommuner i Sverige. Vi behöver täckning för våra ökade kostnader och att det blir en retroaktiv justering beror på att hyresförhandlingarna dragit ut lite på tiden, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären. På en månadshyra om 7 000 kr landar hyreshöjningen på ca 60 kr per månad, avslutar han med att berätta.

Möt Susanne, vår nya kundtjänstadministratör

Möt Susanne, vår nya kundtjänstadministratör

Efter många år inom familjeföretaget var det dags att prova något nytt, och sedan i februari arbetar hon hos oss på Galären.
Hemlängtan styrde Martina till Galären

Hemlängtan styrde Martina till Galären

Efter några år på vift i Halmstad, där hon arbetade i fastighetsbranschen, är hon tillbaka som vår nya kundtjänstadministratör.
Vi välkomnar vår nya controller Robert

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Han är en engagerad och erfaren ekonom som sedan i februari arbetar som controller hos oss. Läs mer om honom här.