Amber Hotell utvecklar verksamheten med fler hotellrum

PRESSMEDDELANDE: Den 1 juli 2018 togs verksamheten Amber hotell över av Naran Hotell AB. Nu byggs hotellet om för att skapa fler hotellrum i samarbete mellan hotellentreprenören och fastighetsägaren Galären.

Ägarna av hotellet driver sedan tidigare Naran hotell och Sushi Odod i fastigheten bredvid samt Odod Art på Storgatan.

– Genom att vi tog över Amber hotell, granne med vårt befintliga hotell, kan vi uppnå ännu bättre kvalitet för våra gäster och samordningsvinster som gynnar båda bolagens utveckling, säger Ove Strand, ägare av de både bolagen. Nu är vi glada att vi tillsammans med Galären kan utveckla Amber hotell, berättar han vidare.

Hotell Amber kommer att under de närmaste månaderna genomgå renovering av vissa badrum och ombyggnad av hela bottenvåningen som kommer att öka antalet hotellrum. Naran Hotell har 24 rum och Amber utökas med 6 rum och kommer efter ombyggnationen att ha 21 rum.

– Luleå är i behov av fler hotellrum, därför är vi mycket glada att Amber hotell utvecklas genom vår hyresgäst, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären. Vi har ägt fastigheten sedan 2016 och haft planer på att utveckla fastigheten sedan dess. Även vi ser samordningsvinster då vi äger fastigheten Flundran 7 intill sedan tidigare, berättar Gunnar vidare.

Ombyggnaden väntas stå klar i höst. Entreprenörerna som arbetar i projektet under Galärens projektledning är Anderssons bygg, Ventilationsfirma IM, Elcom, Exit VVS, Norrlarm och Kone AB

– Byggprojektet drog igång för en vecka sedan och nu jobbar vi för fullt för att skapa fler hotellrum åt Amber Hotell, säger Simon Sundström, projektledare på Galären. Amber hotell ligger i en vacker gammal byggnad från 1898, som nu ska utvecklas till sin fulla potential, berättar Simon. Galären har tidigare byggt hotell Savoy och totalrenoverat Naran hotell, vilket har gett oss goda erfarenheter att ta med in i det här projektet, säger han vidare.

För utförligare upplysningar, kontakta gärna:
Gunnar Tåhlin, vd Galären, 070-648 14 10 eller gunnar.tahlin@galaren.se
Ove Strand, ägare Amber hotell och Naran hotell, 070-176 25 32 eller ove.strand@jinst.se

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar Placerum Kapitalförvaltning kontor i Galärens lokaler.
Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi har hittat lyckan på Storgatan

Hachi flyttar till större lokaler på Storgatan 52A i Luleå. Den 5 april har restaurangen premiär på den nya adressen.
Stark Arkitekter till nya lokaler

Stark Arkitekter till nya lokaler

I maj hittar man arkitektkontoret en trappa upp på Storgatan 52 i centrala Luleå. Läs mer här!