Ai Skin – personlig hudvård med passion

Kliniken Ai Skin har öppnat i Galärens lokaler i centrala Luleå. Här strävar hudterapeuten Anette Iversen efter att erbjuda skräddarsydda behandlingar där fokus ligger på att främja en hälsosam hud snarare än enbart yttre skönhet.

I lokalerna på Rådhustorget 4 kliver besökaren in i en vilsam miljö omfamnad av ljusa och mjuka färger med inslag av trä. Kliniken Ai Skin öppnade den 9 oktober och drivs av Anette Iversen som själv inrett de närmare 200 kvadratmetrarna med fyra tillhörande behandlingsrum.
– Det ligger många timmar av googlande bakom resultatet, skrattar hon. Men jag kan inte ta åt mig av äran för snickeriet utan där får jag tacka min sambo, pappa och bror. De har hjälpt mig med allt från byte av golv, kök och innerdörrar till platsbyggda möbler, belysning och nytt akustiskt undertak för att skapa en mer harmonisk miljö. Vi kan väl säga att vi mer eller mindre har förändrat det mesta!

Utanför de stora rundade fönstren breder Stadsparken ut sig.
– Jag trivs jättebra här. Det är ett centralt läge med gott om parkeringsplatser. Galären har också varit väldigt hjälpsamma och mött mig i mina krav, som att jag vill ha vatten i varje rum till exempel. Det har inte funnits, men det löste dem. Sen är jag såklart tacksam över att Galären gett mig i princip fria tyglar att forma den här lokalen till att passa min verksamhet, säger hon.

Anette Iversen föddes 1993 och växte upp i Norge men intresset för hästhoppning tog henne till Sverige och Grans Naturbruksgymnasium i Piteå 2009. Idag bor hon i Rosvik och pendlar dagligen till verksamheten som ligger henne väldigt varmt om hjärtat.
– Jag är själv ett eksembarn och har mått jättedåligt över det. Jag vet hur det är att inte vilja gå utanför dörren, att dölja sig och att kämpa för att få rätt hjälp av vården. Jag har sökt hjälp i Sverige, Norge och Spanien utan större resultat. 2014 började jag själv dyka in i ingrediensernas värld och min hud blev så mycket bättre, säger Anette.

För stort fokus på skönhet
På den vägen är det. Intresset för anatomi och fysiologi växte och 2016 utbildade sig Anette till auktoriserad hudterapeut. Hon har även en internationell examen från Cidesco, gesällbrev samt fina utmärkelser.
r jag förstod att jag kunde hjälpa min egen hud att må bättre så insåg jag att jag också kan hjälpa andra. Det var mitt mål när jag utbildade mig, att hjälpa människor och avlasta vården. Jag har en gedigen utbildning och fortsätter att vidareutbilda mig inom behandlingstekniker, produkter och håller mig uppdaterad kring forskning. Många kanske har uppfattningen att hudterapeuter bara smetar på lite krämer men jag har studerat kemi, biologi, anatomi och fysiologi.

På Ai Skin erbjuder Anette hudanalyser, kemiska peelingar, ansiktsbehandlingar, avancerade behandlingar samt färg och formning av fransar och bryn.
– Alla konsultationer är kostnadsfria. Jag vill ge min kunskap till de som vill ha den och hjälpa att bygga en hälsosam hud. Jag tycker inte om när man använder ord som ”problemhud”. Jag vill uttrycka att allt är normalt även om människor har komplex för vissa saker. I den här branschen ligger fokus för mycket på skönhet, vi ska bara förändra hela tiden. Mitt största fokus är att huden ska må bra.

Utmaningar varje dag
Innan Anette öppnade sin klinik jobbade hon fem år som hudterapeut på en annan salong i Luleå och hon vet att efterfrågan finns.
– Det var därför jag vågade öppna eget. Oavsett om man har eksemhy, aknehy eller andra utmaningar så släpar vården. Även de som besökt vården kommer till mig för att få hjälp parallellt med det som vården erbjuder. Det roligaste med mitt yrke är att jag möter en ny hud varje dag där jag utmanas att hitta rätt för just den personen. Det finns inget recept på något som är bra för alla då människor är individer med olika livsstilar och som tar hand om sig på olika sätt. Det som fungerar för kompisen kanske inte fungerar för dig. Mitt mål som behandlare är att du som kund alltid ska känna dig säker på att vi tillsammans ska få hållbara resultat.

Läs mer om Ai Skin och boka din tid här.

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Vi välkomnar vår nya controller Robert

Han är en engagerad och erfaren ekonom som sedan i februari arbetar som controller hos oss. Läs mer om honom här.
En trevlig midsommar önskar vi er

En trevlig midsommar önskar vi er

Midsommarveckan är här, och det innebär lite ändrade öppettider hos oss på Galären.
Vi önskar en trevlig nationaldag

Vi önskar en trevlig nationaldag

Torsdag den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag och vårt kontor och vår bobutik håller stängt.