Ny stad, nytt jobb – Fabians resa till norr

Från Småland, via Göteborg och hela vägen till Luleå. Ja, många mil har passerat och Fabian Martinsson stortrivs med både Norrbotten och rollen som fastighetsskötare på Galären.

Han växte upp några mil söder om Jönköping och utbildade sig senare i livet till vvs-montör. Att Småland blev till Luleå har vi sambon att tacka för.
– Hon kommer från Luleå och vi träffades när båda bodde i Göteborg. När vi skulle få vårt andra barn beslutade vi oss för att antingen flytta hem till mig i Småland, eller hem till henne. Då föll valet på Luleå. Jag fick ett äventyr och hon fick komma hem, skrattar han.

I december 2023 gick flyttlasset till ett hus i Alvik och det var också första gången Fabian satte sin fot i Luleå.
– Jag trivs jättebra, och den rikliga snön gör att mörkret inte är ett problem. Jag jagar också väldigt mycket, både älg, hare och räv, så jag är en person som trivs med vinter, säger han.

Fabian inledde sin karriär i Luleå med att jobba som vvs-montör men efter sex månader sa kroppen ifrån.
– På grund av att jag har haft problem med min handled så opererades den förra året. När jag började som rörmokare igen så blev det snabbt värre, och det påverkade mig så pass mycket att jag bestämde mig för att söka något annat. Som fastighetsskötare skruvar man och håller på men inte lika monotont och inte lika tungt.

Svärmor råkade veta att Galären hade en tjänst ute och eftersom både hon och Fabians sambo hade goda erfarenheter av fastighetsbolaget tvekade inte Fabian att söka.
– Min sambo har hyrt bostad av Galären tidigare och de båda hade bara bra saker att säga. Tack vare min bakgrund hörde Galären av sig ganska snabbt efter att jag skickat in min ansökan.

Varierat och värdefullt

Den 1 augusti arbetade Fabian sin första dag och har därmed hunnit känna på livet i den nya rollen.
– Jag gillar att det är högt i tak här och att det är ett väldigt stimulerande jobb. Jag är ganska rastlös som person och då passar det mig väldigt bra att dagarna är så varierade. Jag gör allt från att fixa en blandare som läcker hos en hyresgäst eller byta en Galären-flagga någonstans i stan till att besikta släp.

Att Fabian, som tycker om att röra på sig, har möjlighet att träna på arbetstid är också ett stort plus.
– Det är en otrolig fördel. Vi får en träningstimme i veckan och tränar vi en timme på fritiden så får vi en extra timme. Så jag kan träna på gymmet två timmar i veckan, på arbetstid, vilket är väldigt värdefullt för mig som är småbarnspappa.
Ja, tillsammans med sambon har Fabian en två-åring och en liten på 7 månader.
– De brukar få följa med mig när jag jagar. Det här med att man gärna ska försöka vara tyst går det sisådär med, det blir mest fokus på att elda och låta våra två hundar träna, berättar han.

Vi säger varmt välkommen till oss på Galären Fabian!

Vi ses på Luleå Pride i helgen!

Vi ses på Luleå Pride i helgen!

Fredag 23/8 och lördag 24/8 träffar du oss på Galären i Stadsparken under Luleå Pride. Kom och säg hej!
Möt Susanne, vår nya kundtjänstadministratör

Möt Susanne, vår nya kundtjänstadministratör

Efter många år inom familjeföretaget var det dags att prova något nytt, och sedan i februari arbetar hon hos oss på Galären.
Hemlängtan styrde Martina till Galären

Hemlängtan styrde Martina till Galären

Efter några år på vift i Halmstad, där hon arbetade i fastighetsbranschen, är hon tillbaka som vår nya kundtjänstadministratör.