Ekonomiteamet har fått en ny stjärna

Vem är han som tycker om utomhusmatlagning, teamwork och analyser? Jo, vår nya stjärna, controllern Johan Mörtsell.
– Valet att börja på Galären var inte jättesvårt, säger han.

Johan Mörtsell är inte ett helt obekant ansikte för gänget på Galären. Luleåkillen från Sunderbyn har en kandidatexamen i ekonomi vid Luleå tekniska universitet och det var på Galären han sommarjobbade både 2018 och 2019. Han kommer senast från revisions- och konsultföretaget Grant Thornton där han började direkt efter att han avslutat sina studier 2019.
– När jag har sommarjobbat på Galären har det framför allt varit på ekonomiavdelningen men jag har även umgåtts med damerna och herrarna på Floras Kulle Trygghetsboende när jag axlade rollen som trygghetsvärd. Där var det allt från sittgympa till härliga skärgårdsutflykter på schemat, säger han.

Men så en dag ringde Johans telefon. I andra änden var Galärens ekonomichef och vice vd Örjan Lindström som undrade om Johan var intresserad av en tjänst på ekonomiavdelningen.
– Jag har alltid hoppats på att något ska dyka upp på Galären så valet var inte jättesvårt. Nu har jag jobbat här sedan den 20 december 2021 och jag är väldigt glad att det blev som det blev. Jag trivs otroligt bra.

Vill dyka djupt
Med kärnan i ekonomin kommer Johan att ha en bred roll vilket passar honom bra.
– Jag kommer att ha ett huvudansvar för ekonomistyrningen i Galärens dotterbolag Savoy och Alcatraz. Det innebär allt från analysarbete till uppföljning av både resultat och drift samt åtgärdsplaner. Jag går igång på analysarbetet. Just att undersöka varför något exempelvis avviker, hur det kan förklaras och vad som bör förändras. Jag tycker att det är roligt när poletten trillar ner och det blir tydligt varför något ser ut på ett visst sätt, då kan man finna en konkret åtgärd och det är väldigt tillfredsställande.

Något annat som Johan tycker om, är att djupdyka rejält i olika projekt.
– Det skiljer sig mycket från när jag jobbade som konsult. Då granskade jag olika bokslut men skrapade många gånger bara på ytan. På Galären får jag vara med på en helt annan resa och verkligen grotta ner mig i olika områden. Teamet här är superduktiga på det de gör och jag har mycket att lära. Det finns verkligen mycket kunskap under samma tak här.

Godare utomhus
För tre år sedan träffade Johan sin nuvarande sambo på gymmet och idag bor de tillsammans i Kyrkbyn där de får energi av att umgås med familj och vänner. En sysselsättning de ofta ägnar tid åt är att laga mat, utomhus.
– Vi försöker alltid ta oss ut på helgerna, det är skönt efter en arbetsvecka inomhus. Och mat blir alltid snäppet vassare utomhus. Det behöver inte vara något stort, det kan vara att vi gör upp eld i närområdet och steker palt, i all sin enkelhet.

Vi tycker att det låter supergott och säger därmed varmt välkommen Johan!

Majbrasa, Valborg

Vi önskar er en trevlig valborg

Tisdag den 30/4 stänger vi kl. 12.00 och på onsdag den 1/5 håller vi stängt hela dagen. Välkommen in under våra öppettider.
Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.