Dr. Svar etablerar sig i centrala Luleå

Den 8 mars klev vår nya hyresgäst Dr. Svar in genom dörrarna på Skeppsbrogatan 48. Hit kommer den som behöver resa utomlands och därmed är i behov av ett reseintyg.
– Lokalen passade oss perfekt, säger Ulumo Ali, sälj- och marknadsansvarig, vid Dr. Svar.

Dr. Svar är en privat vårdgivare som specialiserar sig på provtagning gällande pågående infektion av covid-19. De finns sedan tidigare på tre platser i Sverige och upptäckte nyligen en stor efterfrågan även i Luleå.
– Luleåbor har tidigare behövt åka till andra städer för att testa sig hos andra aktörer, vilket är både dyrt om omständligt. Så jag satte mig vid datorn hemma i Göteborg och började leta lokaler i Luleå och fick snabbt kontakt med en lokaluthyrare på Galären, säger Ulumo Ali, sälj- och marknadsansvarig, vid Dr. Svar.

Lokalen som presenterades var drygt 30 kvadratmeter stor och ligger i anslutning till Hotell Savoy på Skeppsbrogatan 48. Efter att ha fått ett videoklipp skickat till sig bestämde sig Ulumo Ali på stående fot.
– Jag såg direkt att lokalen passade oss perfekt. Den har ingång från gatan med stora glaspartier och ligger mitt i centrala Luleå.

Till Dr. Svar kommer den som har behov av att resa utomlands och snabbt behöver ett reseintyg.
– Vi utför två typer av tester. Dels ett antigentest inklusive reseintyg där svaret kommer inom 15 minuter. Men också ett så kallat PCR-test där svaret samt reseintyget levereras dagen efter. Vi har redan tagit emot flera bokningar, avslutar Ulumo Ali.

Varmt välkommen Dr. Svar säger vi på Galären!

På bilden i inlägget: Från vänster, Ulumo Ali, sälj- och marknadsansvarig och Susanne Wikman enhetschef för kliniken i Luleå, båda från Dr. Svar.

Årets pris har fokus på kulturen

Årets pris har fokus på kulturen

Galären delar årligen ut Kultur- och samhällsbyggnadspriset. 2024 fokuserar priset på kulturen. Läs mer om årets pris och juryarbetet här.
Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Förhandlingen om de nya bostadshyrorna för 2024 är klar

Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,45 procent.
Glad påsk!

Glad påsk!

Med anledning av påsken har vi lite ändrade öppettider under vecka 13-14. Se våra aktuella tider här.