Vad är ett trygghetsboende?

En lägenhet i trygghetsboende är en hyreslägenhet som är tillgänglighetsanpassad och erbjuder hiss samt gemensamhetslokal. Trygghetsboende är inte ett vårdboende, utan en boendemiljö med mycket liv och rörelse. På Trygghetsboendet finns en trivselvärd knuten till boendet. Verksamheten bygger på de boendes engagemang och formas efter deras önskemål och intressen.

Vem kan hyra lägenhet på ett trygghetsboende?

För att få hyra lägenhet på trygghetsboende måste en av parterna vara minst 65 år. Samma regler gäller för en eventuell andrahandshyresgäst eller vid överlåtelse, dvs. att den som ska bo i lägenheten måste ha fyllt 65 år. I övrigt gäller samma krav som vid uthyrning av våra traditionella hyresrätter.

Om Floras Kulle Trygghetsboende

Galärens trygghetsboende, Floras Kulle Trygghetsboende, ligger på Köpmangatan 65 i Luleå Centrum. Trygghetsboendet innehåller 47 lägenheter och erbjuder förutom tillgänglighetsanpassade bostäder en trivselvärd, en gemensamhetslokal, träningsmöjligheter, övernattningslägenhet, tvättstuga och bastu. På Floras Kulle Trygghetsboende finns en trivselvärd som håller i gemensamma aktiviteter för de boende.
På innergården finns en avskild parkmiljö med soffor och konstnärlig utsmyckning som berikar utemiljön.