PRESSMEDDELANDE: Galären har tecknat hyresavtal med nya krögare som ska öppna restaurang i Galärens fastighet på Köpmangatan 18 i Luleå, f d Tapas de Papa. De nya krögarna är Alexander Wettainen, Mikael Giallousis, Emin Zeynalov och Rosa Helén. Ägarkonstellationen öppnar i och med detta sin tredje restaurang i Norrbotten.

Hyreskontraktet med de nya restauratörerna är tecknat på drygt 5 år och avser en restauranglokal om 322 kvm som kan erbjuda runt 115 sittplatser.

– Det blir för Luleå en ny och spännande krog med ett riktigt bra barkoncept, säger Mikael Giallousis, en av delägarna. Vi kommer att jobba med schyssta råvaror och kommer att servera ett brett utbud av klassiska cocktails och övriga drycker.
Vi kommer även att erbjuda lunchservering fem dagar i veckan, berättar han vidare.

Ägarkonstellationen äger sedan tidigare NODO Lounge & Cocktailbar i Piteå och NODO Sportbar & nattklubb i BodenRosa Helén, som är erfaren i branschen och driver Rutvik Golfrestaurang, är ny delägare och går in i Luleårestaurangen från och med öppningen.

– Vi har hittat ett bra samarbete och jag känner mig motiverad på att komma igång med den nya restaurangen. Det blir roligt att få vara en del i att bredda restaurangutbudet i Luleå centrum, säger Rosa Helén, ny delägare i Nodos Luleåsatsning.

– Det känns jättekul att ha tecknat avtal med en restauratör som erbjuder ett nytt koncept i stan, säger Vincent Lundahl, lokaluthyrare på Galären. Med en stark ägarbild som är nytänkande är vi övertygade om att de kommer att lyckas bra i de nya lokalerna, berättar Vincent vidare.

Man jobbar nu för fullt med iordningställande av lokalen. Baren skall byggas om och alla detaljerna ska komma på plats. De räknar med att slå upp portarna till den nya restaurangen under april månad.

En ny restaurang behöver personal, och rekryteringen är igång.
– En del tjänster är redan tillsatta, bland annat kommer jag själv att jobba och vara på plats hela tiden tillsammans med mina kollegor. Rosa kommer att arbeta som köksmästare. Totalt räknar vi med att vår restaurangetablering kommer att bidra med totalt cirka 10-15 arbetstillfällen i Luleå till en början. Säger Mikael Giallousis, restaurangägare av Nodo.

För utförligare upplysningar, kontakta:

Gunnar Tåhlin, vd Galären , 070-648 14 10 eller gunnar.tahlin@galaren.se 
Mikael Giallousis, restaurangägare, 0738431697 eller mikael@nodo.se

Fler nyheter